Orbán megalomániája folytatódik.

Húszezer férőhelyesnél is nagyobb sportcsarnok építéséről döntött a kormány. Ez jóval nagyobb lesz, mint a Papp László Aréna, ahová 12500-an férnek be. Stadionokból is kisebbek épülnek. A jelenleg legnagyobb befogadóképességű stadion, a Fradié 22 ezres. Na, majdnem ennyien ülhetnek be az új sportcsarnokba.

Csak az építés tényét jelentette be a kormányinfón Gulyás Gergely, azt nem, hogy hol és mennyiért épül a megacsarnok. Azt biztos, hogy nem lesz olcsó. Tatabányán például 15,2 milliárd forintért építenek egy háromezer férőhelyes, hatezresre bővíthető sportcsarnokot. Székesfehérváron egy hatezres multifunkcionális csarnok építésére 25,75 milliárd forint volt a legolcsóbb ajánlat, azt végül sokallta a kormány, és elállt a szerződéstől, bár ez inkább Székesfehérvár büntetésének tűnt.

Ráadásul az építését költségét növeli majd, hogy az ingatlant, aminek a pontos helyét Gulyás nem árulta el, az államnak még meg kell vásárolnia. A Miniszterelnökséget vezető miniszter leírása alapján olyan helyen lesz, ami tömegközlekedéssel is jól megközelíthető. 

Ezzel egyébként minden nagyobb beruházás megépül majd, ami egy olimpiai pályázathoz kell. De nem erre hivatkozva építik a csarnokot, hanem a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokságra, aminek Magyarország Szlovákiával közösen lesz a házigazdája. A döntő lenne a budapesti mamutban. De nemcsak ez készül el az Eb-re, Szegeden is új csarnok lesz, bővítik a Veszprém csarnokát és felújíták a debreceni csarnokot is. 

Gulyás szerint nemcsak sportra, haenm számos egyéb rendezvény megtartására is alkalmas lesz a csarnok. Erre szerinte igény van, hiszen a Papp László Aréna is szinte teljesen be van táblázva.  

Forrás 444.hu https://444.hu/2019/02/21/hatalmas-sportcsarnokot-epit-a-kormany-budapestre

Kapcsolódó cikkek

A Fidesz kiakarja nyírni az Rtl klubot

O.L.K.T.

Ez a rezsim már nem működhet sokáig, állítja Orbán egykori minisztere

O.L.K.T.

Németh Szilárd: Soros és Gyurcsány provokátorok randalíroztak a Parlamentnél tegnap éjszaka!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!