Orbán már megint Moszkvát és Pekinget választotta nyugati szövetségeseink helyett.

0

Orbán Viktor Washington értésére adta: hiába NATO-tag Magyarország, Orbán Oroszországhoz és Kínához is közeledik, annak ellenére, hogy az Egyesült Államoknak ez nincs az ínyére – írja az Index a Wall Street Journal értesülése alapján. Orbán állítólag még a múlt hónapban, amikor találkozott a Budapestre akkreditált új amerikai nagykövettel azt mondta, hogy Magyarország semleges akar lenni, mint Ausztria. Csakhogy Magyarország NATO-tag.

Washington azt szeretné, hogy a NATO-tagállamok, mint szövetségesei lépjenek fel az egyre intenzívebbé váló kínai kiberkémkedés és az orosz befolyásolási törekvések ellen. 

Orbán ugyanakkor nem akarja követni ezt a politikát, ezért az amerikai diplomácia értésére adta, hogy ebben ő nem lesz partner a jövőben. 

Amióta Trump az amerikai elnök, Orbán a korábbihoz képest sokkal jobban közelít Moszkva, mint Washington felé. Egy amerikai tisztviselő a Wall Street Journalnak azt mondta, Washingtonban kezdenek már úgy tekinteni Orbánra, mint akire nem számíthatnak. 

Nemrég már kapott egy nagy pofont az Egyesült Államok az Orbán-kormánytól, amikor kérésük ellenére nem az USA-nak, hanem Oroszországnak adott ki Magyarország két orosz fegyverkereskedőt, akiket amúgy az amerikai Kábítószer-ellenes Hivatal  által irányított fedett akció eredményeként vettek őrizetbe a TEK emberei Budapest mellett.

Forrás 168óra. https://168ora.hu/itthon/ujabb-blama-a-diszkont-legitarsasagoknal-csomagjaik-nelkul-hozta-haza-dubajbol-nehany-utasat-a-wizzair-162729

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!