Orbán ma a gigahitelt adó kínai miniszterelnökkel pávatáncol – lehet egy újabb hitelért?!

Berlinből Szófiába érkezett Orbán Viktor miniszterelnök, ahol részt vesz a Kína-Közép-Kelet-Európa (KKE) együttműködés soron következő csúcstalálkozóján – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtök este.

Kétnapos bulgáriai programja során Orbán Viktor kétoldalú megbeszélést folytat Li Ko-csiang kínai miniszterelnökkel, valamint tárgyal a Bank of China vezetésével is – mondta a sajtófőnök.

Egyébként Kínától Orbán Viktor a magyar Eximbanknak 500 millió dolláros hitelt kapott, amelyet kihelyezhet a magyar gazdaságba; a BorsodChem 217 millió dolláros beruházási hitelt kapott, „ez jó hír Kazincbarcikának”; és megnyílt egy 20 millió dolláros fejlesztés lehetősége a Komáromban lévő kínai elektromosbusz-gyár esetében, „ez jó hír a komáromiaknak” – sorolta, kiemelve egy sárvári és egy szegedi érintettségű magánmegállapodást is: egy nagy termálprojektet, illetve egy 40 millió dolláros textiláru-értékesítést. Előbbi jó hír a sárváriaknak, utóbbi pedig jó hír a szegedieknek illetve Magyarország megkapta a Budapest-Belgrád-vasútvonalra a felújítási pénzt.

 

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

Nagyon sumákol az ITM új államtitkára

O.L.K.T.

Ezek teljesen elmebetegek – Addig feszítik a húrt, míg úgy kib@sznak minket az EU-ból, mint macskát…!

Rubóczki Tamás

Börtönnel fenyegették meg a képviselőket a köztévés, fegyveres biztonsági őrök!

Rubóczki Tamás