Orbán körbehazudta az országot – a Modern városok program megbukott!

Az MSZP szerint veszélyben van a Modern városok program beruházásainak megvalósulása.

Varga László, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese kedden Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, három éve indult a Modern városok program, ezen idő alatt “Orbán Viktor és emberei” körbeígérgették az országot, de az emberek a fejlesztésekből nem sok mindent láttak megvalósulni.
Hozzátette: annyira futotta, hogy kinevezték Kósa Lajost a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszternek, vagyis “ígéretügyi miniszternek”.
A szocialista politikus elmondta, a közel 3400 milliárd forintos program keretében egyébként is megvalósuló beruházásokat is megígértek.
Szerinte európai uniós forrásokból a program nélkül is járnának a helyben élőknek ilyen nagyságrendű fejlesztések. Hozzátette: az elmúlt években nagyon sok korábbi döntést visszavontak, több beruházás nem is valósul meg és több esetében jelentős a csúszás.
Varga László kitért arra, hogy szeptember közepéig a megígért összegek mintegy 10 százalékát fizették ki.
Az MSZP-s képviselő szólt arról is, hogy Kósa Lajos novemberben arról beszélt, az eredeti kalkulációkhoz képest sokkal többe fog kerülni a Modern városok program megvalósítása. Varga László szerint ezt a mondatot nem lehet máshogy értelmezni, minthogy megindult a kihátrálás a program egy része mögül.
Ezt felháborítónak tartják – hangoztatta, mejegyezve: lehet, hogy olyan modern beruházások ezek, hogy egy részük csak a 22. században fog megvalósulni.

Kapcsolódó cikkek

A végrehajtásokat és a kilakoltatásokat azonnal le kell állítani, ha nekünk Magyarország az első.

O.L.K.T.

Kubatov-listát akart aláíratni a Fidesz cimbora közös képviselő egy VIII. kerületi lakógyűlésen

Rubóczki Tamás

Feljelentések történtek

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!