Orbán ismét nem utazik Davosba, mert továbbra is fél Soros Györgytől!

0

A Quartz csinált egy adatbázist a davosi Világgazdasági Fórum idei résztvevőiről.

Ebből kiderül, hogy míg az európai országok többségéből jelen lesz a miniszterelnök.

Pedig ha Orbán Viktor elmerészkedne a világ legbefolyásosabb politikusainak, üzletembereinek, értelmiségieinek és tudósainak kedden kezdődő éves csúcstalálkozójára, akkor akár szóba elegyedhetne Soros Györggyel, meghitten társaloghatnának, mondjuk, a “Stop Soros!” törvényről amit tavaly foglaltak Magyarországon törvénybe.

Annál érthetetlenebb, mert ott lesz például Donald Trump amerikai elnök, és a legtöbb európai ország miniszterelnöke, úgy mint: Albánia, Belgium, Bulgária, Csehország, Dánia, Észtország, Franciaország, Horvátország, Görögország, Olaszország, Grúzia, Hollandia, Norvégia, Örményország, Lettország, Liechtenstein, Luxemburg, Lengyelország, Montenegro, Szerbia, Szlovénia, Svédország, Portugália és Nagy-Britannia, sőt a spanyol király is – az Európai Unió teljes felsővezetéséről Ursula von der Leyen és Donald Tuskról nem is beszélve.
(Igaz, Ausztria elvileg egyáltalán nem képviselteti magát.)

Idén meghívást kapott a híres klímavédő is, Greta Thunberg.

Miért, ő vajon miért hagyja ki a magyar miniszterelnök ezt a kézenfekvő lehetőséget és a csodálatosan alkalmas helyszínt, ahol a világ elitje előtt diplomáciai, politikai, gazdasági – satöbbi, satöbbi – szakértelme (elszánt igazságérzetéről nem is beszélve) teljes pompájában tündökölhetne? Ne találgassunk tovább. Fél.

Orbán fél Soros György szemébe nézni. Ezen cseppet sem csodálkozunk.

olkt.hu