Orbán hivatalára 139 az egészségügyre 1milliárdot költöttek a tartalékból

Valahogy mégsem olyan fontos az egészségügy Orbánéknak.
139-szer többet költöttek a Budai várra mint az egészségügyre a költségvetési maradványból, derült ki a Népszava írásából.
Úgy költött el 304 milliárd forintot a költségvetési maradványokból az idén a kormány, hogy abból az egészségügynek és az közoktatásnak alig 4 milliárd jutott.
Sajnos ez nem csoda, a maradványpénzeket a kormány előszeretettel költi olyan célokra, amelyek nem szerepelnek a költségvetési törvényben, vagy esetleg nem szeretné nagy dobra verni. Ezek többnyire ideológiai célokra mennek, ebből lehet kitömni a holdudvart, mehet

kormányzati kommunikációra vagy haveri alapítványoknak.

A legtöbb pénz, mintegy 139 milliárdforint, gazdaságfejlesztésre ment az idén, ezek közül is messze kiemelkedik a debreceni BMW gyár előkészítésére megítélt 33 milliárd forint, vagy a Magyar Falu program 29 milliárdja.

Ebből a pénzből kapott a kormány két kedvenc egyeteme, 24 milliárd forint jutott a Corvinus Egyetem alapítványának feltőkésítésre, illetve további 1,5 milliárd forintot kapott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésekre.

Kellett pénz látványberuházásra is, a Budai Várba 18 milliárd vándorolt, míg Határon túli kiadásokra 10,2 milliárd. Kellett a pénz propagandára is, Rogánék minisztériumát 11 milliárddal tömték ki.

Az egészségügy fontossága a kormány számára itt is megjelent: Erre a célra 1 milliárd jutott csak.

Forrás Nyugatifény

Kapcsolódó cikkek

Nagy Imre unokája keményen kiosztotta Orbánékat

O.L.K.T.

A Jobbik kipróbálta a FaceApp-ot, szerintünk jól sikerült

O.L.K.T.

Budai Gyula: A Soros-szervezetek máris támadják a “Stop Sorost”!

Rubóczki Tamás

Hozzászólok