Orbán hiába költözik a várba, inog alatta a trón

Azért viszket Fekete-Győr András tenyere, mert „ellopják a jelenünket, felélik a jövőnket és közben a pofánkba röhögnek” – derül ki a politikus hvg.hu-nak adott interjújából. A Momentum elnöke szerint az a düh és az elszántság, amely a decemberben indult tüntetésekkel megjelent az utcán, példa nélküli a Nemzeti Együttműködés Rendszerében.

Fekete-Győr úgy látja, a rabszolgatörvény parlamenti elfogadása utáni tiltakozáshullám:

a szabadságvágyó magyaroknak jött a legjobbkor, nem a Momentumnak. 2018 egy narancssárga térképpel és több millió elkeseredett magyarral kezdődött, de egy országos, mindenre elszánt ellenálló mozgalommal ért véget. 2019-nek két választása lesz, de egy tétje: fel tudjuk-e szabadítani a falvainkat, a városainkat, Budapestet, és az Európai Parlamentet a tolvajok elnyomása, a Fidesz hatalma alól.

A politikus az ellenzéki együttműködést a tiltakozások során példásnak látja, ugyanakkor leszögezi, a kormány nem az ellenzéki pártok koordinációja, hanem az buktatja meg, ha emberek millió érzik, hogy el tudják takarítani a tolvajokat az ország éléről. Ehhez szerinte az is kell, hogy legyen olyan politikai generáció, amelynek elhiszik, hogy az adóból nem limuzint akar magának, hanem jól működő iskolákat és kórházakat akar csinálni.

Fekete-Győr az önkormányzati választást érintő kérdésre elmondta, a Momentum célja, hogy egy az egyben mérkőzhessenek az ellenzéki kihívók fideszes ellenfelükkel szemben.

Ezért a célért mindenkivel hajlandók együttműködni, kivéve „a Fidesz árnyékszervét, a Mi Hazánk Mozgalmat”. A Momentum vezetője korábban azt mondta, hogy Gyurcsány Ferenc eltakarodhatna már a közéletből, ezúttal kiegészítette felvetését azzal, hogy Orbán Viktor is eltakarodhatna már onnan.

A Momentum tüntetéseken játszott szerepéről megjegyezte, hogy minden tüntetésen ott voltak, és együtt meneteltek az elégedetlen emberekkel. Donáth Anna szerepéről pedig megjegyezte, hogy nem tudatos döntés volt az alelnök előtérbe kerülése, ő azután lett a rendszerrel szemben tüntető lány szimbóluma, hogy elvitték a rendőrök, mert mosolyogva feltartott egy lila füstgránátot.

Fekete-Győr szerint

Orbán pedig azt érezheti, hiába költözik a Várba, inog alatta a trón.

Forrás:https://24.hu/belfold/2019/01/05/fekete-gyor-andras-tuntetes-rabszolgatorveny/

 

Kapcsolódó cikkek

Több száz takarító, biztonsági őr után nem fizettek sem adót, sem járulékot

O.L.K.T.

Illegitim a rabszolgatörvény parlamenti eljárása …VIDEÓ

O.L.K.T.

A tartozást is örökli az örökös!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!