Orbán haverjára két év letöltendő börtönbüntetést szabtak ki!

0

Két év letöltendő börtönbüntetést szabtak ki a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. korábbi igazgatójára, Bocskai Péterre. A férfi korábban egy kampányvideóban szerepelt Orbán Viktorral.

A vádirat szerint Bocskai még 2012-ben olyan vállalkozási szerződést kötött az önkormányzati tulajdonú cég vezetőjeként, amelyről a bíróság szerint tudta, hogy az abban foglalt munkákat nem fogják elvégezni. Vádlott-társai a jogszerűség látszata érdekében aláírták a teljesítmény-igazolásokat, ezért a számlák ellenértékét kifizették, így összesen 32,8 millió forint kárt okoztak a kft-nek.

A Debreceni Ítélőtábla folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt találta bűnösnek Bocskait.

Bocskai a 2014-es választási kampányból lehet ismerős: Orbán Viktor Facebook-oldalán jelent meg egy videó, amelyben a miniszterelnök meglátogatta a családját. Az viszont nem derült ki a videóból, hogy nem egy átlagos családról van szó, hanem egy, a jobboldali önkormányzat által kinevezett városi cégvezető családjáról.

 

 

olkt.hu