Orbán haverja feltételesen sem szabadulhat a börtönből

0

A Nyíregyházi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája szerdán tartott meghallgatáson Bocskai Péter elítéltet kizárta a két évi börtönbüntetése végrehajtása során alkalmazható feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből – írta a szon.hu.

Ő az a nyíregyházi háromgyerekes családapa, akinek otthonában „váratlanul” megjelent a 2014-es választási kampányban Orbán Viktor miniszterelnök, hogy elbeszélgessen vendéglátóival. A miniszterelnök Facebook-oldalán ma is elérhető felvételből az nem derült ki, hogy a kormányfő nem akárkihez, hanem a helyi jobboldali önkormányzat által kinevezett városi cégvezető otthonába toppant be.

Bocskai elítélése után csaknem egy évig nem vonult börtönbe megromlott egészségügyi állapotára hivatkozva. Azonban miután lapunk beszámolt róla, hogyan kerüli a börtönt a férfi, a Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnoksága azonnal elfogatóparancsot adott ki Bocskai ellen, akit rögtön el is fogtak és börtönbe vittek.

Csaknem egy éve nem kezdte meg szabadságvesztésének letöltését Bocskai Péter, cikkünk megjelenése után azonban rögtön intézkedett a büntetés-végrehajtás.

Bocskai a meghallgatáson is arra hivatkozott, hogy folyamatos gyógykezelés alatt állt, ám a bíróság a becsatolt orvosi dokumentumok alapján megállapította, hogy az elítélt közvetlen életveszélyes állapotban nem volt, rendszeresen otthonába távozhatott.

Ezek alapján lehetősége volt arra, hogy börtönbüntetését megkezdje. Mivel ennek nem tett eleget, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből az elítéltet ki kellett zárni.

A bíróság végzése nem végleges, az elítélt és védője fellebbezést jelentett be ellene – közölte a Nyíregyházi Törvényszék.