Orbán fosik találkozni a Néppárti “bölcsekkel”

Személyes találkozót kért a Népszava értesülései szerint Orbán Viktor miniszterelnöktől Herman van Rompuy, Hans-Gert Pöttering és Wolfgang Schüssel, a három néppárti politikus, akit az európai mérsékelt jobboldal pártja kért fel arra, hogy vizsgálódjon és tegyen javaslatot a Fidesz további sorsára.

A lap értesülései szerint a miniszterelnök visszautasította a megkeresését, arra hivatkozva, hogy az EP-választásig nem lesz lehetőség a találkozóra.

A nem hivatalosan “bölcsek tanácsának”, hivatalosan Értékelő Bizottságnak nevezett testület “egyik tagja” a Népszava szerint még májusban találkozni akart a miniszterelnökkel. Most viszont úgy áll a helyzet, hogy nincs kitűzött időpont a látogatásra, és az is bizonytalan, hogy egyáltalán sor kerül-e rá, írja a Népszava, aminek az értesüléseit a Néppárt brüsszeli központja nem kívánta kommentálni.

Az Európai Néppárt márciusi kongresszusán döntött a Fidesz tagságának felfüggesztéséről – bár a Fidesz ezt utólag próbálta úgy beállítani, mintha a párt maga kérte volna saját felfüggesztését.

Azóta Orbán – akit a nyugati sajtóban következetesen szélsőjobboldalinak neveznek, ezt Orbántól vett rasszista, idegengyűlölő idézetekkel is alátámasztva – több európai szélsőjobboldali politikust is fogadott, akik nem győzik hangsúlyozni, hogy szívesen látnák a szélsőjobboldali magyar kormánypártot saját szélsőjobboldali frakciójukban.

 

olkt.hu/nepszava.hu

Kapcsolódó cikkek

Novák Katalin ismét megmondta a tutit

O.L.K.T.

Alföldi Róbert: “a hatalomnak önálló, gondolkodó lények helyett szorongó, elveszett emberekre van szüksége, akiket irányítani lehet!”

O.L.K.T.

Diktatúra! Takarodjon a kormány propaganda és a politika a fesztiválokról! Videó

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról!

Sikeresen feliratkoztál!