Orbán fejét követelik már néhányan a fideszen belül

0

Kezd beindulni a lavina

Sokan nem elégednek meg Borkai Zsolt kizárásával a pártból, szerintük le kellene mondania, mielőtt még jobban ráég ügye a Fideszre.
Nekik elég, ha Borkai lemond.
Ők azok akik úgy gondolják, hogy Borkai miatt bukták el az önkormányzati választást.

De vannak olyan hangok a Fideszen belül, akik már magasabb szintű gondra gondolnak.
Szerintük totális csőd volt a kampány, nem migránsoni és nem lejárató kampányt kellett volna folytatni, hanem eredményeket felmutatni. Ők azok akik viszont már Orbán fejét követelik, mert ha ez a jellegű kormányzás tovább folyik, akkor az totális bukásba vezeti a Fideszt.

A 168 óra szerint, Kezd kitörni a lázadás a Fideszben, Borkai fejét követelik, Orbánt kritizálják a bukott polgármesterek

A Fidesz-KDNP-nek eddig jellemző vonása volt a fegyelem, vagyis hogy a párt tagjai csak információmorzsákat szivárogtattak ki a belügyekről, különösen a belharcokról. Az önkormányzati választáson az ellenzék előretörése azonban megrengette ezt a rendet, sorra szivárognak ki az Orbán Viktort, a pártvezetést és Borkai Zsoltot érő kritikus, helyenként leplezetlen ingerültségről árulkodó megjegyzések.

A fideszesek a győri polgármesterben találták meg a bűnbakot, akinek botránya sokba – Budapest és a megyei jogú városok felének az elvesztésébe – kerülhetett a pártnak. A hvg.hu közel tucatnyi fideszes képviselőre és egyéb párttagra hivatkozva arról írt, hogy
sokan nem elégednek meg Borkai Zsolt kizárásával a pártból, szerintük le kellene mondania, mielőtt még jobban ráég ügye a Fideszre.

Egy polgármester arról beszélt, hogy nem maga a szexbotrány, hanem „a jacht, a repülőgépek, a polgármester fényűző életmódja” vágta ki a biztosítékot a választóknál, ami elbizonytalanította a Fidesz-szavazókat és aktivizálta az ellenzékieket.

A gondolatmenetet sokan továbbfűzték, ugyanis ebben nem pusztán a győri polgármesternek, hanem a pártvezetésnek is van felelőssége, hogy lemondásra bírják-e. A Népszava szintén fideszes politikusoktól azt hallotta, hogy

Kubatov Gábort is kritikák érik.

A párt alelnöke fő feladatul kapta Szeged bevételét, ám Botka László és a mögötte felsorakozó baloldali erők által vezetett ellenzéki szövetség simán nyert.

Az indulatok odáig csaptak, hogy Orbán Viktorról is azt beszélik, a kampányban rossz stratégiai döntést hozott, mikor nem léptette vissza a választás előtt Borkai Zsoltot.

A kormányfőt azért is támadják, mert kampánya kudarcot vallott Szegeden, Miskolcon és Gödöllőn is, ahol a Fidesznek nem sikerült győznie.

Szintén nem a pártközpont iránti bizalmat erősíti, ahogyan a fővárosban elbukott Fideszesek írták le helyzetüket a 24.hu-nak. Arról beszéltek, hogy a párt nem figyelmeztette őket a baljós jelekre és a vereség növekvő lehetőségére, ezért B tervet sem dolgoztak ki, hogyan politizáljanak a vereség után, illetve kommunikációra sem tudtak felkészülni. Voltak, akik megjegyezték, hogy a Borkai-ügy csak egy kényelmes kifogás, és valójában a választóknak elegük lett a Fidesz ügyeiből és Mészáros Lőrincből.

Forrás 168 óra

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!