Orbán ezt nem ússza meg könnyen!

# # # #

Úgy tűnik, az Európai Néppártnak (EPP) már nem elegendő a kedden Budapesten járt csúcsjelölt Manfred Weber által szabott három feltétel – bocsánatkérés, az EU-t gyalázó kampány leállítása, a CEU budapesti működésének biztosítása – teljesítése ahhoz, hogy ne zárják ki soraikból a Fideszt. A Népszavainformációi szerint az EPP azt is akarja, hogy az Orbán-kormány hajtsa végre az Európai Bíróság döntéseit, továbbá kezelje azokat a problémákat, amelyek miatt számos kötelezettségszegési eljárások indult Magyarország ellen.

A napilap szerint az is lehetséges, hogy egy háromtagú bizottságot küld Magyarországra az EPP, hogy közvetlen közelről ellenőrizhessék, teljesülnek-e a feltételek.

Így a Fidesz szoros felügyelet alá kerülne a három feltétel teljesítése esetén is. Az EPP vezérkara most Orbán Viktor miniszterelnök válaszára – a feltételek elfogadására vagy elutasítására – vár, ennek nyomán döntenek a határozati javaslatukról, ami vagy a Fidesz kizárását, vagy a felfüggesztését, vagy a maradását fogja javasolni a pártcsalád március 20-i ülésén. Az egy hét múlva sorra kerülő ülésen az EPP mindenképpen dönteni fog, ugyanis több, még a Fidesszel szorosabb kapcsolatban álló, nagy konzervatív pártnál is betelt már a pohár.

Forrás Alfahír https://168ora.hu/itthon/orban-viktort-ezt-nem-fogja-konnyen-meguszni-ujabb-feltetelt-szabott-az-europai-neppart-164906

Kapcsolódó cikkek

Márki-Zay Péter indul a polgármester választáson Hódmezővásárhelyen!

Rubóczki Tamás

DK: A DK minden eszközzel tiltakozik az undorító fideszes rabszolgatörvény ellen!

Rubóczki Tamás

Bangóné széttépte a nemzeti konzultációs ívet …

O.L.K.T.