Orbán ezt nem ússza meg könnyen!

Úgy tűnik, az Európai Néppártnak (EPP) már nem elegendő a kedden Budapesten járt csúcsjelölt Manfred Weber által szabott három feltétel – bocsánatkérés, az EU-t gyalázó kampány leállítása, a CEU budapesti működésének biztosítása – teljesítése ahhoz, hogy ne zárják ki soraikból a Fideszt. A Népszavainformációi szerint az EPP azt is akarja, hogy az Orbán-kormány hajtsa végre az Európai Bíróság döntéseit, továbbá kezelje azokat a problémákat, amelyek miatt számos kötelezettségszegési eljárások indult Magyarország ellen.

A napilap szerint az is lehetséges, hogy egy háromtagú bizottságot küld Magyarországra az EPP, hogy közvetlen közelről ellenőrizhessék, teljesülnek-e a feltételek.

Így a Fidesz szoros felügyelet alá kerülne a három feltétel teljesítése esetén is. Az EPP vezérkara most Orbán Viktor miniszterelnök válaszára – a feltételek elfogadására vagy elutasítására – vár, ennek nyomán döntenek a határozati javaslatukról, ami vagy a Fidesz kizárását, vagy a felfüggesztését, vagy a maradását fogja javasolni a pártcsalád március 20-i ülésén. Az egy hét múlva sorra kerülő ülésen az EPP mindenképpen dönteni fog, ugyanis több, még a Fidesszel szorosabb kapcsolatban álló, nagy konzervatív pártnál is betelt már a pohár.

Forrás Alfahír https://168ora.hu/itthon/orban-viktort-ezt-nem-fogja-konnyen-meguszni-ujabb-feltetelt-szabott-az-europai-neppart-164906

Kapcsolódó cikkek

Ujhelyi Istvánt nem engedték be Deutsch Tamás hazudozós sajtótájékoztatójára!

Rubóczki Tamás

400 forint felett lesz a benzin

H Miklós

Föld S. Péter: Addig jó a Fidesz szavazóknak, míg Orbán él!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!