Orbán, Európa elsőszámú fasiszta közellensége lesz?

0

Mint már beszámoltunk róla, Orbán Rómába látogatott egy Mussolinit éltető fasiszta párt rendezvényére ahol, diadalittas beszédet mondott és énekelve ünnepelve fogadták szavait.

Gyurcsány Ferenc sem hagyta szó nélkül az eseményt és közösségi oldalán tett említést róla.

“Az igazi kérdés nem az, hogy mit mondott Orbán a Fratelli d’Italia rendezvényén, hanem az, hogy miért ment oda.”

Az Olasz Testvérek nevű párt a szó XX. századi értelmében lehet, hogy nem újfasiszta, inkább egyszerűen olyan, mint a Fidesz. Utálja a menekülteket, a globalizációt, Brüsszelt, mélységesen nacionalista. És ezzel az elmúlt években sikerült is pár százalék támogatót találni az olasz választók között.

Mi keresnivalója van a magyar kormányfőnek egy ilyen párt tanácskozásán?
Egyetlen egy.
A volt szélsőjobboldali, populista osztrák alkancellár Strache, valamint a menekültfaló Salvini bukása után nincs vezére az európai radikális, nacionalista populistáknak.

Na, hát akkor most jelentkezett Orbán. Erre a szerepre vágyik. Európa erős emberének álmát dédelgette egy ideig. Most már beérné a bajkeverő szélsőjobboldali pártocskák európai vezető szerepével is. Erre futja.
Fogja még lejjebb adni.”

Az igazi kérdés nem az, hogy mit mondott Orbán a Fratelli d’Italia rendezvényén, hanem az, hogy miért ment oda. Az…

Gepostet von Gyurcsány Ferenc am Samstag, 21. September 2019

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!