Orbán és Semjén milliárdokkal támogatni fogja az Etióp egyházat!

Az Orbán-kormány támogatni fogja az etióp egyház hősies munkáját, jelenleg azt vizsgálják, hogy mi lehet ennek a leghatékonyabb módja – mondta Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Az államtitkár elmondta, Magyarország humanitárius programját két fő céllal hozták létre: az üldözött keresztények megsegítésére és a migráció megelőzésére. Az első kapcsán megjegyezte, Etiópiában sok, más országból odamenekült keresztény van, s ebben az esetben a helyi keresztény egyházakat kell támogatni, hogy a megfelelő módon segíthessék ezeket az embereket. A migráció megelőzéséről azt mondta, a kormány álláspontja, hogy a segítséget el kell vinni oda, ahol szükség van rá, a problémákat helyben kell kezelni.

Berhaneyesus Demerew Soura, az etióp katolikus egyház bíborosa a műsorban azt mondta,
Etiópiában nincsen keresztényüldözés, nehézségek viszont vannak.

Ezeket beszélték meg Orbán Viktorral, aki hétfőn tárgyalt az etióp delegációval, s a miniszterelnök a támogatásáról biztosította őket – írja az MTI.

Az Orbán-kormány jóvoltából, a keresztényüldözés apropóján mások mellett csinos összeget kapott a magyar adófizetőktől az Antióchiai Szír Maronita Katolikus Egyház (310 millió forint), a libanoni keresztények (463 millió forint), Az iraki Káld katolikus érsekség (580 millió forint), az aleppói Görögkatollikus Érsekség (620 millió forint), a latin Patriarchátus Jordániai Vikariátus (360 millió forint) és az iraki Asszír Keleti Egyház (143,44 millió forint).

 

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Pofátlanság: Orbán lemigránsozta Miskolc lakosságát! (+Videó)

Rubóczki Tamás

Szégyenteljes banda! Fásy Ádám, Fásy Zsüliett és még sokan mások is kampányolnak az Orbán család fideszes ügyvédjének!

Rubóczki Tamás

Konok Péter utolsó napja a hír tv-ben.

H Miklós