Orbán és a Notre-Dame

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk sajnálatos módon tegnap este a fél világ követte lesújtva, ahogy a világhírű párizsi Notre-Dame székesegyház lángokban áll majd leomlik. A tetőszerkezet nagy része megsemmisült, de az épületet végül sikerült megmenteni.

Az újjáépítés rengeteg időt és pénzt emészt majd fel Franciaországban, amihez az adománygyűjtést már most megkezdték. Számos helyről kaptak segítséget és pénzadományokat az újjáépítéshez. Szinte minden országból küldtek adományokat a Francia kormánynak.

A 444.hu megkereste majd megkérdezte a magyar kormányt, hogy ők tervezik-e valamilyen módon támogatni a leégett Notre-Dame-i Székesegyházat, amire Orbán Viktor válasz a következő volt:

“Őszintén sajnáljuk ami történt, de a magyar kormány nem szándékozik támogatni semmilyen formában a Notre-Dame felújítását, hiszen az ország anyagi erőforrásai ezt egyszerűen nem engedik meg, továbbá vannak más, számunkra nagyobb prioritást élvező teendők, mintsem egy olyan országot támogatni, aki nyíltan migránspárti.” – nyilatkozta a kormányfő.

– Önök mit gondolnak a kormány hozzáállásáról? 

olkt.hu/fem3cafe

Kapcsolódó cikkek

303 millió forintos gyorssegélyt kapott Erdei Zsolt és még megkapták Orbánék ügyvédjét is!

Rubóczki Tamás

Jávor Benedek: Drasztikus pénzbefagyasztás várható 2020-ig!

Rubóczki Tamás

Prosztó vagy egyszerűen csak egy bunkó Németh Szilárd?

H Miklós