Orbán eljátssza!

Bár Orbán Viktor, Tarlós István és Borkai Zsolt 2017. február 22-i találkozója nyomán Budapest és a Magyar olimpiai bizottság visszavonta a 2024-es olimpia megrendezéséről szóló pályázatot – a Momentum által kezdeményezett népszavazás miatt hátráltak meg –, Fradiváros kivételével egyik sportlétesítmény építkezését sem állították le – derül ki a Népszava cikkéből.

A közös magyar-szlovák rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra 22 ezer férőhelyes sportcsarnokot építenek Budapesten, amelyben olimpiai kézilabda- és kosárlabda-mérkőzéseket is lehet tartani.
Épül 5-6 ezer férőhelyes jégcsarnok is, ahol csak a jégkorongpályát kell lefedni, hogy megrendezhessék küzdősportok olimpiai számait.

A Budapesti Teniszközpont felépítése várhatóan 17,5 milliárd forintba kerül. A Művészetek Palotája mellett 4-5 ezer férőhelyes konferenciaközpont épülhet, amely súlyemelő-versenyek helyszíne lehet.

Csepelen építenek fel 40 ezer férőhelyes stadiont, ahol a 2023-as atlétikai világbajnokságot rendezik.

A lelátót úgy készítik el, hogy hatvanezresre lehessen bővíteni. Ennek az építkezésnek a költségeit 120 milliárd forintra becsülik.

Mint ismert a 2024-es nyári játékokat Párizsban tartják, 2028-ban pedig Los Angeles következik.

Amennyiben lehet hinni a felröppenő híreknek, ezt követően Phenjan és Szöul közösen pályázna következik 2032-ben, így Budapestnek legkorábban 2036-os nyári játékokra lenne esélye.

 

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány Ferenc: Azonnal vizsgálja ki az ügyészség a fiktíven bejelentett ukrán állampolgárok ügyét!

Rubóczki Tamás

A magyar prostituáltak 40%-a gyerekkorú

O.L.K.T.

Zseniális verset írtak Orbán Viktorhoz, a legnagyobb közösségi portálon kering egy méltán híres vers igencsak aktuális átirata.

O.L.K.T.