Orbán elismerte, hogy romba döntötte az országot!

Nehéz idők jönnek, mondta Orbán Viktor a Pozsonyhoz tartozó Dévényben, ahol a csehszlovákiai bársonyos forradalom harmincadik évfordulója alkalmából megkoszorúzta a Szabadság Kapuja emlékművet.

Orbán, bár nem mondta, a forradalom apropóján a magyar polgároknak üzent,

“rájuk jönnek nehéz idők, nekik kell majd összehúzniuk a nadrágszíjat és áldozatot hozniuk a nemzet oltárán.”

Nem mi vagyunk a hibásak, a nyugat-európai gazdaságok tehetnek mindenről, mert visszaestek, és ezt mi is megérezzük.

Orbán Viktor tudhat valamit, amit még nem akar elmondani a magyar embereknek. A kormányfő már most gondterhelt, pedig még nincsenek is gondok, de hát azért ő a vezér, mert előre látja, amit mi, egyszerű pórnép, jó esetben is csak utólag fogunk észrevenni. Ezzel együtt Orbán igyekszik optimistának látszani, és azt sugározni, hogy bár lesznek nehézségek, nálunk az erő, és ezért remélhetőleg megbirkózunk minden bajjal. A miniszterelnök szerint a nyugat-európai gazdaság válságban van, de mi erősek vagyunk, és hamarosan az is kiderül, hogy meg tudunk-e állni a saját lábunkon.

Jó lenne ezeket a mondatokat lefordítani Orbánról magyarra – a következő napokban, hetekben a közgazdászok és politikai elemzők ezt bizonyára meg is teszik. Amit már most lehet tudni: Orbán tart valamitől, de ezt egyelőre nem akarja elmondani a többieknek. Lehet, hogy tényleg a nyugat-európai visszaesés inti óvatosságra a jövőt illetően, mert megsúgták neki, hogy a magyar gazdaság fejre áll, ha a német autógyárakkal valami drámai történne.

De az sem kizárt, hogy a kilátásba helyezett, igaz, Orbán által tagadott, 700 milliárdos büntetésről van szó. 700 milliárd forint nagy pénz, ha visszakéri az Európai Unió, mert – jobb későn, mint soha – megelégelte, hogy a támogatások egy részét Orbán és körei ellopják, akkor azt megérzi a magyar gazdaság. Erre az eshetőségre készíti fel most Orbán a magyarokat, anélkül, hogy megmondaná nekik, hogy mitől fognak az elkövetkező években rosszabbul élni.

Ami jó hír, legalábbis azoknak, akik szeretik tátott szájjal hallgatni a miniszterelnök szavait és elhisznek minden hihetően hangzó hazugságot: megvan az új ellenség. A migráns-kártya ugyanis kifulladt, ezzel már csak az egészen hülyéket lehet riogatni, most viszont itt van a nyugat-európai gazdaság, ha valami baj lesz, lehet rájuk mutogatni, ők az okai minden bajunknak, kedves emberek, megint lesz kit utálni. Ha Orbánnak szerencséje van, megbízható bármikor bevethető bűnbakot talált, és ez addig így lesz, ameddig akad elegendő szerencsétlen, akik már attól is boldogok, ha Orbán Viktor megvédi őket attól, amivel ő maga ijesztgeti őket.

Kapcsolódó cikkek

Időközi önkormányzati választások – a függetlenek és a civilek jó napja, bukás a Fidesznek

O.L.K.T.

Aki csak lányt tudott nemzeni, az kudarcot vallott az ágyban – hangzik az új fideszes üzenet

O.L.K.T.

Hoppá! Gyurcsány Ferenc beperelte az LMP-t!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!