Orbán diplomáciai botrányt robbantott ki!

Orbán megsértette Burgenlandot – ezzel a címmel számolt be a Burgenlandi Néplap arról, hogy nem engedték be az osztrák határ menti tartomány kormányzóját a Pán-európai Piknik harmincadik évfordulóján tartott soproni istentiszteletre. Az eseményen részt vett Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár is, valamint néhány állami, egyházi és pártvezető is.

„Aki még emlékszik a vasfüggöny idején a határellenőrzésre, az borzongva emlékszik a magyar határőrök önkényeskedéseire. Ez az önkény visszatért. Ironikus módon pont azon a napon, amikor a vasfüggöny leomlásának 30. évfordulóját kellett volna ünnepelni”

– szögezte le a lap.

Hans Peter Doskozil tartományi vezetőt és Thomas Steiner kismartoni polgármestert is meghívták, de az eseményt a nyilvánosságtól elzáró magyar terrorelhárítók mégsem engedték be őket.

A terrorelhárítási központ szerint a politikusok késtek, és nem a kijelölt helyen akarták megközelíteni a templomot. Az istentiszteletre a meghívottakon kívül senki nem mehetett be, a nyilvánosság csak a magyar állami televízió közvetítését nézhette.

Kapcsolódó cikkek

Sonkapénznek hívják most a Fidesz kampányában a nyugdíjasok megvásárlását.

O.L.K.T.

Mit csinált Orbán Viktor Svájcban? A Karib-tenger orosz kalózai már a spájzban vannak

O.L.K.T.

Parragh László szerint a magyar dolgozóknak el kell fogadniuk az alamizsnát is! (+Videó)

Rubóczki Tamás