Orbán csattanós pofont kapott ismét Soros Györgytől és fiától!

0

Soros Györgyöt választotta az év filantrópjává a legnagyobb adományozók tevékenységével foglalkozó, az adományok útját átláthatóan követő portál, az Inside Philantrophy. Soros ezt a közép-európai tudomány és az oktatás szabadságáért, valamint a globálisan erősödő önkényuralom ellen folytatott küzdelmével érdemelte ki.

A nettó 8,3 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező, az 1979 óta működő, a demokrácia ügyét a zászlajára tűző Nyílt Társadalom Alapítványok alapítója ezidáig 15,2 milliárd dollárt adományozott – csak tavaly 1,1 milliárdot – áll az indoklásban, amely emlékeztet arra, hogy az Orbán Viktor-vezette Fidesz kiüldözte Magyarországról a Soros által 1991-ben alapított CEU-t, amely több ezer kelet-európai diák számára tette lehetővé amerikai diploma megszerzését egy szabad környezetben.

A 89 éves Soros Bécsbe költöztette az egyetem jó részét, s újabb 800 millió dollár adományt ajánlott fel.

A portál a Soros-alapítvány messze érő hatásait figyelembe véve, Soros György 35 éves, a Nyílt Társadalom Alapítványok elnökhelyetteseként tevékenykedő Alexander fiának ítélte a szüleik példáját követő utódoknak szánt díjat.

via. Inside Philanthropy