Orbán bármit megtehet? – Nem indít nyomozást az ügyészség ellene

0

Horváth Aladár, roma polgárjogi aktivista tett feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségen Orbán Viktor ellen, mivel szerinte a miniszterelnök kijelentései megalapozták a hivatali visszaélés és a becsületsértés gyanúját – közölte a Népszava.

Orbán még év elején beszélt a sajtótájékoztatóján, az iskolai szegregáció miatti kártérítésekről, ahol azt mondta, hogy

GYÖNGYÖSPATÁN AZ “ETNIKAILAG MEGHATÁROZÓ NÉPCSOPORT TAGJAI” NAGY ÖSSZEGHEZ JUTNAK “MINDENFAJTA MUNKAVÉGZÉS NÉLKÜL”, AMI SZERINTE “MÉLYEN IGAZSÁGTALAN”.

Ez azonban nem teljesen fedi a valóságot: A bíróság által megítélt kártérítési összeget, nem szabad összekeverni a munkabérrel, ám a miniszterelnök mégis megpróbálja összemosni a kettőt, csak azért, hogy tudjon mire hivatkozni, mikor az állam megtagadja a bírósági döntés végrehajtását.

Az ügyészség most azt vizsgálta, hogy megvalósult-e a közösség elleni uszítás. Végül arra a következtetésre jutottak, hogy nem, mivel Orbán kijelentése nem volt alkalmas arra, hogy az emberek nagyobb tömegében oly mértékben tüzelje fel a szenvedélyeket, hogy az gyűlölet kiváltására, ezzel pedig a társadalmi rend valamint béke megzavarásához vezessen.

forrás

Forrás fuggetlenhirek.info