Orbán az új Kádár Vona Gábor szerint

0

Vona Gábor sajtótájékoztatót tartott, aki a Második Reformkor Alapítvány alapítójaként állt az újságírók elé. Az volt Jobbik-elnök elmondta: legújabb terve, hogy másfél–kéthavonta egy ügyet megvitatásra javasoljon a magyar civil társadalomnak, majd a végén törvényjavaslatot készítsen.

A dolog úgy nézne ki tervei szerint, hogy van egy nyers javaslattétel, azt társadalmi vitára bocsátaná, online szavazással, kerekasztal-beszélgetésekkel, fórumokkal, esetleg konferenciákkal. Majd ha ennek a kampánynak vége lesz, akkor a törvényjavaslatot elküldené a parlamenti pártok frakcióinak és a független képviselőknek.

Azt mondta, ötletének három célja van: motiválni, jó értelemben provokálni, és támogatni a civil szférát, a polgári társadalmat. Vona szerint az ország legsúlyosabb problémája, hogy nincs ma erős, érdekérvényesítésre képes civil, polgári társadalom, a politika pedig kihasználja ezt. A pártpolitika látja, hogy nincs rajta civil kontroll, aki ez ellen fellázad, azt pedig eltapossa.

Orbán rendszere is erre épül, hogy nincs civil kontroll. Ha orbán megbukna, akkor újabb Orbán jönne, ahogy Orbán is egy új Kádár János – mondta.
24.hu

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!