Orbán az új Kádár Vona Gábor szerint

Vona Gábor sajtótájékoztatót tartott, aki a Második Reformkor Alapítvány alapítójaként állt az újságírók elé. Az volt Jobbik-elnök elmondta: legújabb terve, hogy másfél–kéthavonta egy ügyet megvitatásra javasoljon a magyar civil társadalomnak, majd a végén törvényjavaslatot készítsen.

A dolog úgy nézne ki tervei szerint, hogy van egy nyers javaslattétel, azt társadalmi vitára bocsátaná, online szavazással, kerekasztal-beszélgetésekkel, fórumokkal, esetleg konferenciákkal. Majd ha ennek a kampánynak vége lesz, akkor a törvényjavaslatot elküldené a parlamenti pártok frakcióinak és a független képviselőknek.

Azt mondta, ötletének három célja van: motiválni, jó értelemben provokálni, és támogatni a civil szférát, a polgári társadalmat. Vona szerint az ország legsúlyosabb problémája, hogy nincs ma erős, érdekérvényesítésre képes civil, polgári társadalom, a politika pedig kihasználja ezt. A pártpolitika látja, hogy nincs rajta civil kontroll, aki ez ellen fellázad, azt pedig eltapossa.

Orbán rendszere is erre épül, hogy nincs civil kontroll. Ha orbán megbukna, akkor újabb Orbán jönne, ahogy Orbán is egy új Kádár János – mondta.
24.hu

Kapcsolódó cikkek

Orbánék tényleg mindent megtehetnek, amit csak akarnak?

O.L.K.T.

Botswana is előrébb van jogállamiságban mint Magyarország

O.L.K.T.

Újabb gigantikus stadiont épít Budapesten a kormány – csak a tervezés 4,7 milliárdba kerül

O.L.K.T.