Orbán, az orosz ügynök!

Harminc évvel ezelőtt a HVG közölt először interjú Orbán Viktorral.

Orbán Viktort 1989. június 16-án ismerte meg az ország, a Nagy Imre újratemetésén elmondott beszéde után. Kereken 30 éve, augusztus 26-án pedig a HVG-ben megjelent az első vele készített interjú is, amelynek szerzője Babus Endre volt.

Kép. Levéltár

Már akkor is kemény volt Orbán, emlékszik vissza a hvg.hu-nak nyilatkozó újságíró a szituációra, akit annak idején igencsak meglepett, hogy a beszélgetés alatt Orbán mellett végig ott ült Kövér László is.

A portál szerint ezt az interjút a mai napig sokan idézik.

Ami egyébként nem csoda, mert Orbán többek között arról beszélt, hogy semmiképp sem szeretné, ha a Fidesz párttá alakulna, önmagát pedig – Kövér Lászlóval együtt – szociálliberálisnak határozta meg.

A beszélgetés során azt is elárulta, hogy az utóbbi időben elsőszámú közellenséggé előléptetett Soros György alapítványának havi ösztöndíjából él.

Az interjú a végóráit élő hatalom titkosszolgálatának érdeklődését is felkeltette, az Állambiztonsági Levéltár adatai szerint annak megjelenését követően megfigyelték az újságírót is.

Babus Endre arra a kérdésre, hogy most is szívesen csinálna-e interjút Orbán Viktorral, egyértelmű igennel válaszolt, bár azt hozzátette, hogy szerinte az a süketek párbeszéde lenne.

Kapcsolódó cikkek

Jakab Péter porrá zúzta az ÁSZ elnökét! (Videó)

Rubóczki Tamás

Pánikszerűen menekült a kamera elől a Soros üsztöndíjas fideszes lelkész-képviselő, aki uniós pénzből újíttatta fel a házát

O.L.K.T.

Nyílt levél az ellenzéki pártokhoz!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!