Orbán az európaiak pénzén lerombolta a demokráciát

Timothy Garton Ash, világhírű brit történész, Kelet-Európa-szakértő, aki szerint

Magyarországon már nincs demokrácia”.

Szerinte ez
“alapvetően megkérdőjelezi az értékeket és elveket, melyek mentén Európa felépült”.

Ennek ellenére a történész szerint a populizmust, a nacionalizmust és az illiberalizmust nem szabad csupán Kelet-európai problémaként kezelni, hiszen nyugaton is léteznek Orbán Viktorhoz hasonló, szélsőséges politikai vezetők, mint Olaszországban Matteo Salvini, vagy a franciáknál Marine Le Pen, ami “közös problémává” avatja a magyar közéletben tapasztalható folyamatokat.

“Hogy mit tehetünk ez ellen? Nos a legfontosabb, hogy összekapcsoljuk az európai pénzeket az európai értékekkel. Ami a legmegdöbbentőbb abban, amit Orbán Magyarországgal tett, az, hogy lerombolta a demokráciát az európai adófizető állampolgárok pénzéből. És ezt nem engedhetjük tovább”
– fogalmazott Timothy Garton Ash, aki szerint az európai uniós forrásokat csak “a jogállamiság, liberális demokrácia, alapvető jogok” biztosítása esetén lenne szabad kifizetni egyes tagállamoknak.

Kapcsolódó cikkek

ELŐBB-UTÓBB ORBÁN HIBÁZNI FOG!

H Miklós

Orbán tűnjön el a politikai porondról despota és rasszista illiberális demokráciájával egyetemben!

Rubóczki Tamás

Rendkívüli hír: Az MSZP szakértői több százezres eltérésekre bukkantak, óriási választási csalás történt – döbbenetesek a vizsgálati adatok

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!