Orbán az EU-csúcsról: Nem győztünk

Magyarország klímabajnok.

Orbán Facebook-oldalán reagált az EU-csúcsra, vagyis arra, hogy megállapodás született a klímacélokról (2050-re karonsemlegessé teszik az Uniót), és nem született megállapodás a 2020 utáni kohéziós támogatásokról.

Orbán mindezt így értékelte: Sikert értünk el, mert a mostantól megszületendő klímaszabályoknál garanciákat kaptunk arra, hogy ne a „szegény emberek, a szegény országok fizessék meg az árát”, és ennek érdekében ne vegyenek el pénzt a felzárkózást célul tűző országok előtt. Más kérdés, hogy a felzárkóztatási források – amelyeknek a jövőben legalább a negyedét a klímacélok teljesítésével kapcsolatban kellene felhasználni – enélkül is jelentősen csökkennek Magyarország számára a most tárgyalt javaslat alapján, erről egyelőre nem sikerült megállapodásra jutniuk a feleknek.

Orbán még olyanokat is mondott, hogy „Magyarország klímabajnok, ezt itt Brüsszelben elismerik.“

Viszont a mostani „harcban“ „nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre.“

Kapcsolódó cikkek

A november a leglehangolóbb hónap…de pörgessük már fel az áztató eső ellenére!

O.L.K.T.

NEM AKARUNK TÚLÓRÁZNI!

O.L.K.T.

Átkozott légy Soros György! Mégis csak a magyar nép ellensége vagy…ezért!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!