Orbán az atomfegyver

Orbán Viktor az atomfegyver Török Gábor politikus szerint.
HVG nek adott interjúból idézünk:
Az elmúlt hónapokban az ellenzék sokat beszélt a mindent átszövő propagandáról, a sajtószabadság tiprásáról. Túl a szakmánk nehézségein, valóban a kormányzati médiahenger Orbán Viktor atomfegyvere?

Nem, az atomfegyver egyértelműen maga Orbán Viktor, minden más csak segédeszköz ebben a politikai küzdelemben. Nyilván hatalmas segítség a Fidesznek a kiépített médiabirodalom és az a brutális erőforrástöbblet, amellyel a magyar politikában rendelkezik. Ugyanakkor látni kell, hogy amikor 2015 elején összeomlott a fideszes sajtóirányítás, és egy rövid ideig a kormányzati propaganda csak a közszolgálati csatornákra támaszkodhatott, a miniszterelnök akkor is képes volt uralni a magyar politikai napirendet. Ugyanezek az eszközök egy másik szereplő kezében szerintem sokkal kevesebbet érnének: bármit is gondoljunk a kormányfőről, politikai céljairól, azt nehezen lehet vitatni, hogy ő a Fidesz legnagyobb versenyelőnye.”

Később arról is beszél az elemző, hogy „amíg Orbán Viktor rendelkezik azzal a szupererővel, amellyel 2,5-3 millió szavazó gondolkodását és viselkedését jelentős mértékben befolyásolni tudja, az ellenzék legfeljebb annyit tehet, hogy a másik, körülbelül ugyanekkora, szavazótábort az eddigieknél lényegesen hatékonyabban gyűjti egybe a választásokon.

Nyilván ez a varázs egyszer elvész, onnantól a magyar politikában új időszámítás következik majd. Hogy ez mikor lesz, arról mindenkinek lehet véleménye, de tudása senkinek sem.”

Kapcsolódó cikkek

Szigorítják az abortuszt!

H Miklós

Orbán még mindig migránsozik.

H Miklós

Bezár a MAGYAR IDŐK, újra indul a MAGYAR NEMZET!

H Miklós
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról!

Sikeresen feliratkoztál!