Orbán aláírta és elfogadta Brüsszelben, hogy nincs terrorveszély és megszűnt a migráció Európában!

# # # #

A felderített illegális határátlépések száma a válságot megelőző szintre csökkent, és ez az általános csökkenő tendencia folytatódik. Ez az Unió és tagállamai külső migrációs politikájának köszönhető – szó szerint ez szerepel az EU-s állam- és kormányfők kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójának záródokumentumában, amelyet valamennyi tagállami vezető egyetértésével fogadtak el, így Orbán Viktor is egyetértett a tartalmával és igennel szavazott.

Sőt, a dokumentumban az is olvasható, hogy az állam- és kormányfők további erőfeszítéseket sürgetnek többet között a közös európai menekültügyi rendszer kidolgozása érdekében, ez az a terület, amely a menekültek elosztására nézve tartalmaz egyfajta szolidaritási mechanizmust (menedékkérők elosztását), de csak akkor, ha egy tagállam nem bír el a rá nehezedő külső nyomással.

Ugyanakkor a közös álláspont azt is tartalmazza, hogy az illegális bevándorlás csökkenése éppen

„a külső határok ellenőrzése, az embercsempészek elleni küzdelem, valamint a származási és tranzitországokkal folytatott, az elmúlt hónapokban intenzívebbé váló együttműködés”

révén volt elérhető, tehát ebben a helyzetben nincs esélye annak, hogy menekülteket kellene befognia Magyarországnak. Mindezt annak fényében érdemes szemlélni, hogy a magyar kormány és sajtója folyamatosan azzal riogatott, hogy ezen a csúcstalálkozón a bevándorláspárti erők újabb rohamra indulnak.

 

olkt.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

-Végre kiderült, mi zajlik a mélyben. -Végre kiderült, milyen erők ölik rákként a nemzetet.

O.L.K.T.

Kétmillió forint egyórás sétáért – csúcsra járatták az uniós pénzek leszívását

O.L.K.T.

A többi ellenzéki párt mikor indul az MTVA épületéhez?

Rubóczki Tamás