Jönnek az ukrán vendégmunkások, az ottani fizetés háromszorosáért csábítják őket Magyarországra

Ha elhelyezkedési gondjaink lennének Magyarországon – ami, tekintve a munkaerőhiányt, már kevésbé valószínű, mint pár évvel ezelőtt – egy munkakörben biztosan azonnal kezdhetnénk: a keleti határszélre, illetve Kárpátaljára rengeteg toborzót keresnek, akik Ukrajnából csábítanak munkavállalókat Magyarországra. A székesfehérvári termelőüzemek környékén egyre több helyen, buszmegállókban, boltban, utcán hallik ukrán szó, a magyar és ukrán munkavállalók kapcsolata pedig nem mindig felhőtlen.

Székesfehérvár egyik legnagyobb munkásszállóján a jelenlegi lakók közel fele ukrán vendégmunkás. Míg a portással beszélgetek, fiatal lány jön, és némi akcentussal egész jól elmagyarázza magyarul, hogy szemetes zacskó kellene neki. Az épület előtt fiatalok cigiznek, náluk, a Densoban sok ukrán dolgozik, mondják egybehangzóan.

Itthon több olyan közvetítő cég van, amely már a 2016-os, az ukrajnai munkavállalók magyarországi elhelyezkedését könnyítő szabályozás (a hazai hiányszakmák esetében ma már gyorsított eljárásban bírálják el a munkavállalási engedélyeket) előtt is intenzíven foglalkozott munkaerő-toborzással Ukrajnából.

„Amennyiért magyar dolgozó nincsen, annyiért az ukrán bizonyít”

Kapcsolódó cikkek

Volt KISZ-esek, majd liberálisok, majd konzervatív keresztények, Illiberálisok, neobolsevisták, ügynökök

O.L.K.T.

Tüntetés a Kúria előtt a bírói kormány- és bankármaffializmus miatt, a népirtások megfékezése céljából! (ÉLŐ)

Rubóczki Tamás

Figyelem! Az OLKT a legtöbb cikkét ezután így kezdi: Soros György…Legyen az bármilyen téma, mert még nincs eléggé gyomorrontása a magyaroknak ettől. Legyen az OLKT Soros Györgye hab a tortán, hogy végre felébredjen már a zombi fidesznyikes is! Vegye észre már, hogy évek óta hülyére van véve egy 82 éves öreg bácsika miatt,aki semmit sem ártott a magyaroknak, hanem komoly pénzeket küldött a bajbajutottakhoz. Mert ezzel lehet a népet bódítani (már akit). Én személy szerint gyűlölöm Soros Györgyöt! No nem azért mert pld sok pénzt küldött a vörösiszap károsultjainak, amit Orbánék nem adtak oda… Én azért haragszom rá, mert olyan embereket taníttatott ki, olyan embereknek adott pénzt, hogy tanulhassanak, akik ma őt és az egész magyar társadalmat szembeköpik. Csóri, putris senkikből lettek Soros által ma azok akik kirabolhatnak bennünket.És mi pedig ezt elviseljük. Ez az igazi bűne Soros Györgynek!!!

O.L.K.T.

Hozzászólok