Önkormányzati választás: 10 településen ismétlés – (ÉLŐ)

Tíz településen tartanak ma megismételt önkormányzati választást Magyarországon reggel 6 és este 7 óra között: Komlón, Pettenden, Litéren (Baranya), Nyéstán (BAZ-megye), Kisberényben, Lengyeltótiban, Taranyban (Somogy), Szekszárdon (Tolna), Veszprémben, Várföldén (Zala). Részletes infók az NVI honlapján.

Az esemény követhető élőben a Nemzeti Választási Iroda honlapján

Csak Jászberényben kell teljesen megismételni a polgármester-választást, a többi településen néhány szavazókört érint az újrázás, ami mintegy 30 ezer választópolgárát érinti.
Jászberényben Budai Lóránt, a Jobbik jelöltje nyert októberben hajszálnyival a fideszes Szabó Tamás előtt, aki későbbmegtámadta az eredményt, a választási bizottság pedig megállapította, hogy a választáson tapasztalható jogsértések megváltoztathatták a választók akaratát.

A megismételt szavazások választási névjegyzékében ugyanazok szerepelnek, akik az október 13-aiban, kiegészülve azokkal, akik november 10-éig váltak nagykorúvá. Nem szerepelnek azonban a szavazóköri névjegyzékben azok, akik időközben a megismételtetett szavazás napja után létesítenek lakcímet a szavazókörben, illetve akik időközben elvesztették választójogukat.

Öt évvel ezelőtt 11 településen kellett a szavazást megismételni, 2010-ben 18, 2006-ban pedig 13 településen.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Orbán elüldözte az orvosokat és az ápolókat. Szakember kerestetik!

O.L.K.T.

Ujhelyi István szétszedte a fideszes brancsot!

Rubóczki Tamás

Közel fél milliárdért bérel autókat Orbán Ráhel barátnője!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!