Ön szerint, Japán vagy Kína? Orbán Kínát választotta

0

Az Indextől tudtuk meg, hogy Abe Sinzó japán kormányfő a visegrádi négyek vezetőivel tartott csúcstalálkozót, amelynek célja japán sajtóértesülések szerint a kelet-közép-európai kínai nyomulás ellensúlyozása volt.
Magyarul Abe Sinzó japán kormányfő arról akarta meggyőzni az őt vendégül látó visegrádi országokat, hogy az Egy övezet, egy út, tévút, és inkább a japán beruházók kegyeit keressék, mint a kínaiakét. A pozsonyi találkozón részt vett a cseh, a lengyel és a szlovák miniszterelnök is, magyar részről viszont sem Orbán Viktor, sem Szijjártó Péter nem jelent meg, miután ők (a Nikkei szerint Kína növekvő régiós befolyásának jeleként) inkább Pekingbe utaztak. A magyar kormányt Varga Mihály pénzügyminiszter képviselte írta meg az Index

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!