Ömlik a közpénz Schmidt Máriának!

A napi.hu összesítette a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség által közzétett, 2019. április-júniusi időszakra vonatkozó szerződéseinek listáit.

Mint a válogatásukból többek között kiderül, ebben a ciklusban

– Habsburg Ottó hagyatékának jelentős részét kezelő alapítvány működésének támogatására 2019-ben is 400 millió forint jutott.

– a 2022-as férfi kézilabda Eb-re készülő új budapesti sport- és rendezvénycsarnok előkészítési feladataira 3,034 milliárdot kapott a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt.
az Áder János köztársasági elnök által létrehozott Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány 499 millió forint támogatást kapott.

– a Schmidt Mária vezette, nemrég megpuccsolt (!) Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány (KKETTK) a rendszerváltozást ünneplő 30 éve szabadon emlékév programjainak előkészítésére és első szakaszának megvalósítására 471 milliót költhetett, az ünnepségsorozat teljes költségvetését három évre és 12 milliárd forintra tervezte a kormány.

– ezen kívül a Kertész Imre nevét viselő intézet 2019-es működésének és feladatának ellátására 650 millió forint támogatást kapnak, és ők felelnek az új Puskás Ferenc stadionban a Puskás-kiállítási központ megvalósításáért is, erre 3,886 milliárd forint költségvetési pénzt költhetnek el.

– és például a Köves Slomó kezdeményezésére 2012 novemberében létrehozott Tett és Védelem Alapítvány mintegy 525 millió forint állami támogatáshoz jutott az “Európai Tett és Védelem Liga” létrehozására Budapesten és Brüsszelben. Mint a napi.hu írja, a kormány 2020-tól évi 500 millió forinttal dotálja a magyarországi zsidó civil szervet európai szintű antiszemitizmus elleni küzdelmét.

napi.hu

Kapcsolódó cikkek

Toroczkai mozgalma meggyalázta Horn Gyula szobrát Budapesten!

Rubóczki Tamás

Véget ér Vajna Tímea aranyélete!

Rubóczki Tamás

Megállítottuk Brüsszelt? Mire költöttük az EU-ból érkező 14,000 milliárd forintot?

O.L.K.T.