Omladozó egészségügy: A zöldhályogra való szemcsepp hiánycikk Magyarországon!

A Magyar Hang úgy tudja, hogy két olyan, receptköteles szemcsepp is hiánycikk a patikákban, amelyet a zöldhályoggal élők használnak. A lap több gyógyszertárban is érdeklődött és megtudta, hogy Cosopt nevű készítmény utánpótlásának kedden kellett volna megérkeznie, de hiába várták a betegek. Ugyanígy, a Dozopticum sem kapható.

A lap azt írja, hogy a komoly tünetet, károsodást nem okozó zöldhályoggal élők általában három havonta járnak kontrollra, erre az időszakra a szemcseppből négy darabot írnak fel nekik, a gyógyszert naponta kétszer kell használniuk. Ha ez elmarad, a szemnyomás emelkedni kezdhet, ami viszont hosszú távon visszafordíthatatlan szemkárosodáshoz vezethet.

A Magyar Hang több illetékes szervet, így az Emmi sajtóosztályát is megkereste, de választ a cikkük megjelenéséig nem kaptak.

Via: Magyar Hang

Kapcsolódó cikkek

A noÁr Mi vagyunk!

O.L.K.T.

Molnár F. Árpád: Orbán szerint a hajléktalanok rosszabbat érdemelnek, mint a bolíviai börtönkörülmények!

Rubóczki Tamás

Bayer és a Fidesz új kereszténydemokráciája …

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!