Omladozó egészségügy: A zöldhályogra való szemcsepp hiánycikk Magyarországon!

A Magyar Hang úgy tudja, hogy két olyan, receptköteles szemcsepp is hiánycikk a patikákban, amelyet a zöldhályoggal élők használnak. A lap több gyógyszertárban is érdeklődött és megtudta, hogy Cosopt nevű készítmény utánpótlásának kedden kellett volna megérkeznie, de hiába várták a betegek. Ugyanígy, a Dozopticum sem kapható.

A lap azt írja, hogy a komoly tünetet, károsodást nem okozó zöldhályoggal élők általában három havonta járnak kontrollra, erre az időszakra a szemcseppből négy darabot írnak fel nekik, a gyógyszert naponta kétszer kell használniuk. Ha ez elmarad, a szemnyomás emelkedni kezdhet, ami viszont hosszú távon visszafordíthatatlan szemkárosodáshoz vezethet.

A Magyar Hang több illetékes szervet, így az Emmi sajtóosztályát is megkereste, de választ a cikkük megjelenéséig nem kaptak.

Via: Magyar Hang

Kapcsolódó cikkek

Így látják a németek Magyarországot, és Orbánt.

O.L.K.T.

Úristen, egy 19 éves lánynak önálló véleménye van! Most mi lesz Fideszéknél?

Rubóczki Tamás

Egy szánalmas, vergődő, hitehagyott, megöregedett, bezombult valamikori ifjú harcos vergődése…

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!