Olasz-botrány: Orbán haverja egy tetü

Kedden bejelentette a lemondását Giuseppe Conte olasz miniszterelnök. A beszédében felelőtlennek nevezte Matteo Salvini miniszterelnök-helyettest, a nacionalista Liga elnökét, aki „személyes és pártérdekből” egy újabb politikai válságot idézett elő azzal, hogy bizalmatlansági szavazást kezdeményezett ellene.

Salvini ugyanis nem akarta folytatni a közös kormányzást az Öt Csillag Mozgalommal (M5S), amivel 14 hónapja közösen irányították az országot, de Giuseppe Conte vezette a kormányt függetlenként.

De Salvini az előrehozott választásokra hajt, mivel a májusi EP-választáson a pártja 34 százalékot kapott, amíg az Öt Csillagra csak 17 százalék szavazott. Ugyanakkor az Sergio Mattarella köztársasági elnökön múlik, hogy lesznek-e előrehozott választások.

Az Öt Csillag Mozgalom pedig már meg is kezdte a tárgyalásokat a balközép Demokrata Párttal, hogy új kormánytöbbséget hozzanak létre, és elkerüljék az újabb választást.

(bbc.com/Politico)

Kapcsolódó cikkek

Kövér László és családja élete legkeményebb kiosztása!

O.L.K.T.

Aprít a Youtube mesterséfje. Már 20 ezer feliratkozó

O.L.K.T.

SMERETLEN POLGÁRMESTERJELÖLTTEL, ÖNÁLLÓ PROGRAM NÉLKÜL, MÁS TELEPÜLÉSEKEN ÉLŐ KÉPVISELŐJELÖLTEKKEL INDUL A FIDESZ SALGÓTARJÁNBAN

O.L.K.T.