Oláh Lajos: A Fidesz nem védi meg a gyerekeket és az időseket a kilakoltatástól

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a Fidesz nem védi meg a kisgyermekes családokat és az időseket a kilakoltatástól – mondta Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján.

A politikus elmondta: a DK korábban parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte a kilakoltatások ügyében és törvényjavaslatot nyújtott be a gyermekes családok védelmében, azonban a Fidesz mindkét kezdeményezést elutasította, a kormány pedig nem válaszolt érdemben a kilakoltatásokról szóló DK-s írásbeli kérdésre.

Oláh Lajos felháborítónak nevezte, hogy a Fidesz nem akarja megvédeni a gyerekeket és a szépkorúakat a kilakoltatástól, hanem “bárkit bármikor az utcára tesz, a kisgyermekes családoktól az idősekig, hogy kiszolgálja a bankok érdekeit”.

Szerinte a kisgyermekes családok és az idősek védelméről még addig kellene megegyezni, amíg véget nem ér a kilakoltatási moratórium, mert egy európai országban senki nem teheti meg, hogy a kisgyermekes családokat és időseket tesz az utcára.

Úgy fogalmazott: tavaly, “az úgynevezett családok évében” átlagosan, naponta nyolc családot lakoltattak ki otthonukból, miközben “a Habsburg hercegtől a fideszes rokonokig” mindenki “fillérekért” lakhat a Várnegyed önkormányzati lakásaiban, a turisztikai beruházások több száz milliárd forintos támogatásának jelentős része pedig “fideszes oligarcháknál és fideszes képviselők rokonainál landolt”.

“Nekünk, európai magyaroknak elegünk van az Orbán-rendszer családellenes politikájából és kilakoltatásaiból” – jelentette ki.

olkt.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

Miatta van 2/3 a Fidesznél. Immár bebizonyosodott róla hogy a hatalom ügynöke.

O.L.K.T.

Hazudni bolondulásig!

O.L.K.T.

Figyelem! Holnap 8-as szintű UV-B sugárzás lesz!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!