Nyomoz a rendőrség a zalaegerszegi kórházban meghalt beteg ügyében

0

Tovább bonyolódik a Zala Megyei Szent Rafael Kórház ügye.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, felmondott a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szívsebészeti osztályának vezetője, med habil dr. Alotti Nasri, akinek részletes levele hamar terjedni kezdett a Facebookon, majd a médiában is.

Miután bejárta az internetet és a sajtót is a kitüntetett szívsebész levele – amit egyébként a kórház főigazgatójának, Dr. Halász Gabriellának címzett, nem a nyilvánosságnak szánta –, hamar érkezett is a válasz a főigazgatótól. Dr. Halász Gabriella közleményében az áll, hogy Alotti Nasri levele „több súlyos, becsület csorbítására alkalmas, a szívsebészeti osztály és a kórház szakmai munkáját megkérdőjelező állítást tartalmaz”.

Most kiderült a VálaszOnline riportjának hála, hogy a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást indított a 48 éves beteg halála miatt, „foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés” gyanújával. A veterán szívsebészt tanúként hallgatták meg hétfőn, a rendőrség pedig meg is erősítette a hírt.

A hírportál riportjából kiderült, hogy a beteget először egy másik vidéki kórházban kezelték tüdőgyulladás miatt. Először ugyanis ebből kellett kigyógyítani, addig nem műthették meg. Miután viszont felépült, azonnal átszállították a zalaegerszegi kórházba, hogy megoperálhassák. Azonban Alotti Nasri ekkor szabadságra ment, de előtte még kikérte a szívkatéteres vizsgálat eredményét Szombathelyről.
Helyettese, Rashed Alef feladata lett volna a műtét elvégzése, ám amikor a Nasri visszatért szabadságáról, meglepődve látta, hogy a beteg még mindig az operációra várt. Alef másnap külföldi tanulmányútra ment volna, a főorvos viszont teljesen érthető módon felháborodott és le akarta mondatni vele az utat és kérte, hogy azonnal műtse meg a beteget.
Végül úgy döntöttek, hogy a tanulmányi út előtti napon reggel operálják meg a beteget. Ám a nővéreknek a műtét napján arról kellett tájékoztatniuk Nasrit, hogy holtan találták a beteget a fürdőszobában. A főorvos ezt azonnal jelezte a vezetőségnek és azt javasolta, hogy indítsanak belső vizsgálatot. Javaslatát viszont figyelmen kívül hagyták, nem történt semmi előrelépés az ügyben, ezért írta meg a levelet a kórház vezetőinek, amiben pontosan leírta a történteket és felmondott.

Forrás: nyugat.hu/Szeretlek Egerszeg/facebook

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!