Nyomozást indított a NAV a Momentum és a Párbeszéd ellen.

0

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) költségvetési csalás gyanúja ­miatt rendelt el nyomozást a két párttal szemben, mégpedig az Állami Számvevőszék (ÁSZ) feljelentése alapján, amelyet a szervezet a Legfőbb Ügyészségen tett meg – értesült a Magyar Nemzet.

Az ÁSZ azért fordult a hatósághoz, mert a két párt kampányelszámolása szabálytalan volt, a közpénzek és egyéb források felhasználása nem volt átlátható és elszámoltatható. A számvevőszék jelentésében arra is rámutatott, hogy a Momentum és a Párbeszéd egyike sem igazolta a kampányban felhasznált pénzek szabályos elköltését.

Az ÁSZ szerint nem lehet tudni, mire fordították a pártok a kampánytámogatást, miként azt sem, hogy a felhasználható összeget valóban elköltötték-e. Az sem tisztázott, hogy a két párt valamelyike kapott-e máshonnan, például külföldről tiltott támogatást a kampányához, illetve nem derült ki, hogy betartották-e a jelöltenként felhasználható ötmillió forintos korlátot. Mindezek pedig felvetették a költségvetési csalás gyanúját.

A 168 Óra is beszámolt róla, hogy a számvevőszék emberei folyamatosan a korábbi székhelyük címén keresték a két pártot, így nem tudtak belenézni a könyvelésükbe. Emiatt az ÁSZ kezdeményezte a két párt állami támogatásának felfüggesztését. Az viszont nemrég derült ki, hogy a Momentum is rajta van azon a NAV-listán, amelyeken azok a pártok szerepelnek, akik ellen az adóhivatal végrehajtást indított a törvény szerint az államnak visszajáró kampánytámogatás vissza nem fizetése miatt.

Forrás 168óra https://168ora.hu/itthon/nyomozast-inditott-a-nav-a-momentum-ellen-koltsegvetesi-gyalas-gyanujaval-163702

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!