Nyílt levél: Szomorú és gyalázatos, hogy egy élet munkája után ennyi az ember megbecsülése!

0

VÉLEMÉNYEM SZERINT

Kedves Barátaim!

Tudjátok nap, mint nap rengeteget gondolkozom azon, hogy a nyugdíjak 2,8 %-al emelkedtek 2020 januártól! Azon, hogy az állami propaganda szerint ennek hű, de nagyon kellene örülni! S akárhogyan gondolkozom, bár nyugdíjas még nem vagyok és tudja Isten, hogy leszek valaha, bár 38 évesen én úgy látom mire oda jutok olyan nem is lesz, mégis ez a mérték maga a gyalázat!
Kérdeztem embereket, hogy rosszul emlékszem-e egyes szív gyógyszerek árára, amit használnak a környezetemben?! Kérdeztem, hogy jól érzem-e, hogy röpke egy év alatt áraikban mintegy 100 %-ot emelkedtek, azaz kétszer olyan drágák lettek?! Jól látom-e, hogy egy rászoruló esetében legyen az akár olyan gyermek, aki 8 – 10 – 14 – 16 évesen valamilyen probléma miatt nem ágytiszta, olyan felnőtt, akit félre kezeltek vagy valamilyen betegsége van és ezáltal pelenkára van szorulva, hogy az egy évvel ezelőtti 12 ezer forint helyett 3 hónapra 24 – 25 ezret fizetnek? Jól látom-e, hogy a koleszterin gyógyszerek, a vérhigitók, a cukor és vérnyomáscsökkentő gyógyszerek dupla olyan drágák lettek? Jól látom-e, hogy egyes megfázás elleni szerek, imunerősítők és vitaminok áremelkedése 1 év alatt meghaladta a 100 %-ot?
S akkor most az élelmiszerekről nem beszéltem! A használati cikkekről, a rezsi díjak drasztikus emelkedéséről semmit sem szóltam csak gyógyszerekről és gyógyászati segédeszközökről!
De kik használják mindazokat, akik a több mint 100 %-os emelkedést elszenvedő gyógyszereket szedik zömmel? Kik azok, akik sokszor szatyor gyógyszerekkel távoznak a gyógyszertárakból? Kik azok akiknek havi fél vagy majdnem egész illetményük rámegy arra, hogy valahogy javítsák a közérzetüket? Nos, hát igen! Zömmel azok a nyugdíjasok, akik 2,8 %-os emelésben részesültek! Azok, akiknek ezáltal egy év alatt is drasztikusan csökkent a reáljövedelme az illetményük vásárlóértéke!
Szomorú és gyalázatos, hogy egy élet munkája után ennyi az ember megbecsülése! És Isten mentse a mai fiatalságot, hogy valaha is megöregedjen, ha most ilyenek a körülmények!
Ez a véleményem!

Csizek Csaba
a Buckai Szövetség Egyesület
elnöke