Nyílt levél Szamosvölgyi Péterhez, Sátoraljaújhely polgármesteréhez!

Kedves Péter!

Mivel gyerekkori ismerősök vagyunk, engedd meg, hogy tegezzelek ebben a levelemben!

Névre szóló ajánlott levelet kaptam a Polgármesteri Hivataltól.

A levélben egy HATÁROZAT szerepelt, melyben felszólítanak, hogy 28 ezer forint kommunális adó befizetésére vagyok kötelezve záros határidőn belül. Itt felsorol a levél különböző törvény-paragrafusokat, jogszabályokat, csak hogy nagyobb súlya legyen a dolognak. (Itt megjegyzem: Minden évben ez időtájt szokott érkezni a súlyadó.) Az ajánlott levélhez kitöltetlen csekket mellékelt a Polgármesteri Hivatal). Ebben a HATÁROZATBAN (úgymond) meg is lettem fenyegetve, hogy amennyiben nem fizetem be, késedelmi kamatostól kell majd a későbbiekben rendeznem.(és itt megint egy csomó jogszabály és paragrafus)

Mi sem természetesebb, fogtam a csekket, kitöltöttem, majd a helyi postahivatalnál be is fizettem, hiszen jogkövető állampolgárként ez a dolgom, kötelességem.

Igen ám, de a Határozat második oldalán ott van az INDOKLÁS. (sajnos ezt csak másnap olvastam el)

Az indoklásban pedig az van írva egy egész oldalt betöltő szöveggel néhány kacifántos mondatban, (szintén paragrafusokkal alátámasztva), hogy lehet, hogy mégsem kell befizetnem ezt az összeget, ha az utolsó havi csekkeket be tudom mutatni. Természetesen be tudom, hiszen minden csekkem be van fizetve.

Hétfőn reggel bementem az Önkormányzathoz, hogy bemutassam az utolsó havi befizetett csekkjeimet.

A jelzett iroda előtt már kisebb tömeg állt. Mindenki ugyanezzel a levéllel a kezében. Mindenki bemutatni jött. Az irodában egy helyettesítő fiatalember fogadott aki ugyan jóindulatú, de érdemben nem tudott ezzel kapcsolatban meg sem szólalni. Nyilván azt az ügyintézőt nem találtam ott aki a felelőse lenne ennek. Mikor kijöttem már több mint 20 ember várakozott ugyanilyen céllal, hogy bemutassa a csekkjeit.

A levélben ugyanis az szerepel, hogy a csekkekkel kell igazolni a befizetés tényét. Magyarul: MINDEN ÚJHELYI (becsületesen fizető) VIGYE BE A CSEKKJÉT MEGMUTATNI, HOGY BIZONY NEKI NINCS TARTOZÁSA.

Kedves Péter!

Mi ez? Egész Sátoraljaújhely menjen be az Önkormányzathoz igazolni magát? Azokat az embereket kell vegzálni akik tisztességesen adóznak, fizetnek? Nem azoknak kellett volna kiküldeni ezt a levelet akiknek elmaradásuk, tartozásuk van? Hogyan van számfejtve az újhelyi polgárok befizetése? Odabent nem tudják, hogy be van-e fizetve a minden hónapban kiküldött csekk? Vezetnek-e egyáltalán erről valamit? Ha megérkeznek a befizetések, abból nem látható, hogy rendezve vannak-e a számlák?

A KÉRDÉS:

Miért küldenek NÉVRE SZÓLÓAN felszólítást, HATÁROZATOT, olyanoknak akik tisztességgel leróják az üzemeltető és szolgáltató felé a tartozásukat?

Kérdezem én ezt a XXI. század számítógépes korszakában.

MI FOLYIK ITT SÁTORALJAÚJHELYBEN?

Baráti üdvözlettel: Gál György

Kapcsolódó cikkek

A Hócipő hírei…10 érdekes HÍR:

O.L.K.T.

A rendőrség nyomozott és megállapította, hogy minden a legnagyobb rendben volt Nikola Gruevszki Magyarországra szöktetése ügyében

O.L.K.T.

Micsoda véletlen nem? Hát megint ez a kancsal, tolvaj majom?!

Rubóczki Tamás

Hozzászólok