Nyílt levél a nyugdíjasoknak!

0

A nyílt levél változtatás nélkül.

Kedves Nyugdíjasok!

Önök a kormánytól 2,8 %-os nyugdíjemelést kaptak a 2020. január 1-jétől, pedig még a fideszes Matolcsy vezette Nemzeti Bank is 3,5 %-os inflációt jósolt. De csak a 2,8 % épült be a nyugdíjba.
Immár 10 éve (milyen véletlen), ez mindig alá lett becsülve, és minden év végén (mint kegy) kaptak nyugdíjkompenzációt. „Természetesen” azt a pénzt, ami ténylegesen járt volna megkapták, csak kamat nélkül, egyszeri juttatásként, ami viszont nem épült be a nyugdíjba, tehát nem ehhez mérten kapták a következő nyugdíjemelést, ahogy járt volna.
Ha mindehhez, még hozzávesszük, hogy a nyugdíjemelés nem a maginfláció alapján előírt nyugdíjas-kosár alapján történt, már eleve elbuktak egy havi nyugdíjat 10 év alatt, az elmaradt éves kamattal, és az elmaradt beépült nyugdíjjal együtt.
Mit ígért Orbán Viktor 2006-ban? 14. havi nyugdíjat. A tényekből viszont az derül ki, hogy még a 12-et sem tudták tartani. És a magánynyugdíj pénztár 3000 milliárdja sincs már, felélték.
Igen. Önök az elmúlt 10 évben, egy havi nyugdíjat buktak, vásárlóértékben még többet.
És Orbánék azt hazudják Önöknek, hogy visszakapták a 13. havi nyugdíjat. Érzik Önök ezt? Arról már ne is beszéljünk, hogy forint romlása miatt, mennyi még a bukta! Sajna ez van, csak tudjanak róla! És még most sem tértek észhez! Ez csak rosszabb lesz.
Pedig a Bajnai kormány azt írta elő, hogy a svájci indexálást (nyugdíjas-kosár szerinti nyugdíjemelést) vissza kell állítani, amint a válság után megtehetjük.
Ha még mindig nem, és még egy becsületes emelés sem lehet adni, akkor.

MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT ???