November óta 22 ember fagyott halálra Magyarországon!

Huszonkét ember halt meg november végéig kihűlés miatt Magyarországon – jelezte a honlapján a Magyar Szociális Fórum. Az áldozatok közül 14-en a saját fűtetlen lakásukban, illetve kórházba szállítás közben vagy beszállítás után vesztette életét. Nyolcan közterületen fagytak meg.

A halottak száma még nőhet, a december eleji zord időjárás tovább szedheti áldozatait, ezért az emberi jogi szervezet mindenkit kér, hogy a szokásosnál is jobban figyeljen oda az idős, magányos, beteg emberekre, segítsenek nekik befűteni, felaprítani a fát, vigyenek nekik egy tál meleg levest.

Ami Budapestet illeti, a fővárosi hajléktalanszállók már megteltek, hely híján sokan a szabad ég alatt rekedtek, többen a fővárosi parkokban, erdőiben, szigetein húzták meg magukat sátrakban, barlangokban és más zugokban.

Kapcsolódó cikkek

A Felház veszi át a Vidám vasárnapot.

O.L.K.T.

Sz@rt sem ér a forint. Történelmi mélypont: 332 forint közelében volt az euró!

O.L.K.T.

Meg akarták ölni Orbán Viktort (Molnár F. Árpád)

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!