Novák Katalin szerint Rácz Zsófia látja a mindennapi problémákat az országban!

A Blikk szerkesztőségének vendége volt Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságvédelmi államtitkára.

A beszélgetés során szóba került, hogy hatalmas port kavart Rácz Zsófia 22 éves egyetemista ifjúságért felelős helyettes államtitkárrá történő kinevezése, és mivel még nincs diplomája, törvényt is módosítottak azért, hogy betölthesse a posztot.

Novák Katalin megvédte a kormány döntését.

„Tegyük hozzá: csak az ifjúságért felelős területen lehet mostantól diploma nélkül valaki helyettes államtitkár. Zsófi több nyelvet beszélő, világot látott, ambiciózus fiatal nő. Az ENSZ-ben is töltött be ifjúságvédelmi funkciót. Kit nevezzünk ki az ifjúságügyi posztra, ha nem egy ifjút? Ő ebben él, látja a mindennapi problémákat – mi pedig abban a helyzetben vagyunk, hogy lehetőséget adhatunk neki, hogy bizonyítson.”

Novák szerint ez nem egy közigazgatási típusú feladat, nem intézményrendszerről kell gondoskodni, nem források fölött kell diszponálni.

via. blikk.hu

Kapcsolódó cikkek

Lendvai Ildikó ismét páros lábbal szállt bele a rezsihazugba!

Rubóczki Tamás

Két héttel a választások után – BELETÖRŐDTÜNK?

Rubóczki Tamás

Maga a Sátán érkezik Csíksomlyóra Ferenc pápa személyében a teljesen bepörgött Fidesz-hívők szerint

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!