Novák Katalin ismét hazugságokkal eteti a magyar népet, de leginkább az édesanyákat!

Magyarországon egyre több nő működtet sikeres vállalkozást, a cégtulajdonosok körében arányuk 40 százalék – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az MTI-nek a Design Terminal Womentoring című rendezvénye után, amin a női vállalkozói lét témájáról, a nők üzleti életben betöltött szerepéről beszélgetett a programban részt vevőkkel.

Novák szerint a számok alátámasztják, hogy nőként is lehet sikeresen vállalkozni, dolgozni, a kormány számos intézkedéssel segíti, hogy a nőknek a családalapítás után ne kelljen választaniuk a család, a munka, a karrier között, ezeket össze lehessen egyeztetni.

Példaként említette, hogy a kormány bevezette a gyed-extrát a kisgyerek mellett munkát vállalóknak, az egyetemre járó vagy friss diplomás fiataloknak a diplomás gyeddel teremtettek lehetőséget.

Novák azt mondta, a Parlament előtt van az a törvénymódosító javaslat, ami lehetővé teszi a diplomás gyed igénybevételét akkor is, ha valaki az egyetem alatt, vagy közvetlenül az egyetem után gyereket vállalt, nem ment vissza a munkaerőpiacra, és újabb gyereke születik. Ezzel is segítik a tanulókat, a friss diplomásokat a családalapításban – mondta.

Novák azt mondta, a kormány folyamatosan fejleszti a bölcsődei rendszert azzal, hogy a nők 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek, visszatérhetnek a családba, és segíteni tudnak az unokák körül.2020. január 1-én bevezetik a nagyszülői gyedet, ami lehetővé teszi, hogy a nagymamák és a nagypapák kivegyék a részüket az unokájuk neveléséből, amikor a szülők dolgoznak – mondta Novák Katalin.

A számos kormányzati ösztönző és támogatás mellett még sok feladat van, hogy az ország eljusson odáig, hogy ne szenvedjen hátrányt egy nő, mert gyereket vállal, és kiesik a munkaerőpiacról – mondta az államtitkár.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Nem tudom hol ült Tiborcz, de remélem április 8. után ülni fog!

Rubóczki Tamás

Lázár János és Cassandra-levele.

H Miklós

Szektagyűlés ma!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!