Novák Katalin: Egész Németország a magyar kormány családmodelljéért érdeklődik!

Egyre nagyobb az érdeklődés Németországban a magyar családpolitika iránt – mondta Novák Katalin a közmédiának hétfőn, Berlinben.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára vezető német politikusokkal tárgyalt és részt vett

„A munkavállalás és a család összeegyeztethetősége mint a gazdaság és a politika közös feladata”

című tanácskozáson, amelyet német ipari és kereskedelmi kamarák szövetségének (DIHK) közreműködésével szerveztek.

Nyilatkozatában kiemelte: a Németországot jellemző családpolitikával szemben, „mi nem elvi vitákat folytatunk, hanem cselekszünk”, és erősödik az érdeklődés ennek a politikának a gyakorlata iránt.

Azonban a kormány mellett, számos további szereplő hozzájárulása is szükséges a „családbarát politikához”. Köztük vannak a gazdasági szereplők is, és „azt látjuk, hogy a gazdasági együttműködés Magyarország és Németország között remek” – mondta az államtitkár.

„Azt szeretnénk, ha ezt az együttműködést minél erősebb politikai szövetség is támogatná”

– húzta alá Novák Katalin.

A Fidesz alelnöke rámutatott, hogy pártja úgynevezett strukturált párbeszédet folytat a nagyobbik német kormányzati erővel, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségével.

Ez a konzultációs forma azt szolgálja, hogy

„nemcsak gazdasági területen, hanem az élet minden területén egyeztessük álláspontunkat, és minél erősebb együttműködésre törekedjünk”.

„Az a célunk, hogy a Fidesz-KDNP és a német jobbközép kormánypártok között legyen jó együttműködés, ismerjük egymás döntéseinek hátterét, és elősegítsük a kölcsönös megértést, mi a németeknek, és a németek is nekünk”

– fejtette ki Novák Katalin.

Kapcsolódó cikkek

A gyűlölet sajnos magyar találmány, de már többen átvették :( VIDEÓ

O.L.K.T.

Már megint a Soros maszlag…Csak már kissé fárasztó. Bakondi György: Egyre több migráns tart Magyarország felé

O.L.K.T.

Welsz Tamás nem tudott eléggé meghalni

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!