Nocsak-nocsak: Dolgozik az NVB

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Választási Bizottság (TVB) szerint a “rendeltetésszerű joggyakorlás elvébe ütközik”, hogy Záhonyban a lakóházakba sok ember van bejelentve. A bizottság ezzel az MSZP panaszának adott helyet. Az erről szóló határozatot az MSZP juttatta el az Indexnek, és közölték azt is, hogy feljelentést tesznek okirat-hamisítás megalapozott gyanújával.

Az egész ügyet egy magánszemély indította, aki először a záhonyi helyi választási bizottságnál tett panaszt, majd amikor ott elutasították azt, az MSZP fellebbezett. Ekkor jött másodfokon a területi bizottság, amely felülbírálta az előző döntést, és részben helyt adott a panasznak.

Az eredeti beadvány azt kifogásolta, hogy a szavazóköri névjegyzék szerint több olyan lakóház is van a településen, amelynél a lakók száma összeegyeztethetetlen az ingatlan befogadóképességével. Ilyen például az Európa tér 2.-ben egy lakás, amelyben tízen laknak, vagy a Jókai út 5.-ben egy másik, ahol kilencen laknak. A beadványozó szerint itt életvitelszerűen nem élhetnek ennyien, ami sérti a választási eljárásról szóló törvényt.

A helyi választási bizottság arra hivatkozva utasította el a panaszt, hogy a beadványozó nem csatolt bizonyítékokat a jogsértésre.

A TVB másodfokú határozata szerint viszont érdemi döntést kellett volna hozni elsőfokon is, egyben megállapította, hogy a rendeltetésszerű joggyakorlás elvébe ütközik, hogy egy címre ennyien vannak bejelentve.

Az elkövetők személyét a bizottság nem tudta megállapítani, így eltiltani sem tudott senkit a jogsértéstől, írták. A bizottság közölte azt is a határozatban, hogy nem tesz feljelentést.

Kapcsolódó cikkek

Vásárhelyi Mária: Teljesen megbénítják az önkormányzatokat

O.L.K.T.

Vlagyimir Putyin után Matolcsy György is díszdoktor lett Debrecenben.

O.L.K.T.

Rendkívüli hír: Veszélyben a gyermekorvosi ellátás – a Fidesz lapít!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!