Nincs vége Orbánék bukásának.

Nincs vége Orbánék bukásának Európában, könnyen lehet, hogy leváltja a Néppárt Szájer Józsefet frakcióvezető-helyettesi pozíciójából még az Európai Parlamenti választások előtt, de a voksolás után szinte biztos, hogy nem lesz fideszes vezetője Európa legnagyobb jobboldali közösségének.

Az Azonnali kereste meg az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióját, hogy megtudja, mennyiben befolyásolja a frakció munkáját a Fidesz néppárti tagságának szerdai felfüggesztése.

A kérdésre a frakció sajtóosztálya elmondta, náluk is nagyjából ugyanazok a szankciók érvényesek a Fideszre, mint a pártcsaládban: bár itt az üléseken részt vehetnek, de szavazni nem szavazhatnak (a pártcsalád ülésein részt sem vehetnek) a fideszesek. Ám most jön Szájer József szempontjából sorsdöntő kitétel: és nem jelölhetnek jelölteket a frakcióbeli pozíciókra sem.

Az még nem dőlt el a néppárti frakcióban, hogy az Európai Parlament most lejáró ciklusának utolsó két ülésére leváltják-e Szájer Józsefet frakcióvezető-helyettesi pozíciójából.

Azonban, a Fidesz felfüggesztése szinte biztos, hogy ki fog tartani a májusi Európa Parlamenti választások után is így elképzelhető, hogy a Néppárt le fogja váltani a fideszes vezetőjét és nem lesz egyetlen fideszes vezető beosztású politikus sem a Néppártban.

Mint mi is megírtuk a Néppárt tanácsa 190-3 arányban fogadta el azt a javaslatot, amely a Fidesz felfüggesztéséről szól a Néppártban. A felfüggesztés alatt egy három tagú tanács fogja majd vizsgálni a Fidesz működését, és az ő vizsgálatuk alapján döntenek majd a Fidesz kizárásáról, a felfüggesztés meghosszabbításáról vagy tagsági jogainak visszaállításáról.

A Fidesz-média nem fog korrektül beszámolni arról, hogy mennyire megbukott az Orbáni-politika az Európai Unióban, ezért kérünk oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy mindenki lássa: Orbán Viktor nem követendő példa Európában.

Forrás Hírhugó. https://hirhugo.hu/2019/03/22/nincs-vege-orbanek-bukasanak-levalthatja-az-europai-neppart-a-fideszes-vezetojet-is/?fbclid=IwAR0wh5q7fBhQGMca0BEbPJ2iuks1efX2Sli9s1hjU1LrMzjwqxJYyxacB9A

Kapcsolódó cikkek

A nap gyökere Hont András – Nyugatifény

H Miklós

Ez egy degenerálódó belterjes klub- Szanyi kapitány

O.L.K.T.

Titokban egyezkedik a kormány Berlinben.

H Miklós