Nincs szakorvos a Szent Margit Kórházban, alig tudják ellátni a gyomorvérzéses betegeket

Bár a kórháznak alapvetően nem feladata gyomor- és bélvérzéses betegek fogadni, hasonló problémák jelentkezhetnek a már bent fekvő betegeknél is. Erre az eshetőségre felkészülve kórházi orvosok és külső, vállalkozó orvosok bevonásával átszervezték a készenléti ügyeletet, a főigazgató levele szerint azonban még így is nehéz lesz az ellátás, és lehetnek olyan napok, amikor nincs ügyelet. Ilyen esetekben. a betegeket át kell küldeni a Honvédkórházba, ha szállítható állapotban vannak. Ha nem, a kezelőorvosnak illetve az ügyeletes orvosnak kell gondoskodnia a stabil életfunkciók fenntartásáról, ha pedig sebészeti beavatkozásra van szükség, értesíteni kell a sebészeti osztályt, és stabilizálni a beteg állapotát. Ezután a Honvédkórház a következő állomás.

Előfordulhat, hogy a gyomorvérzést a beteg állapota miatt csak a Szent Margit Kórházban lehet megszüntetni. Ebben az esetben hívni kell a belgyógyászati szakorvosi ügyeletest, akinek hív egy, a beteget haladéktalanul ellátni képes szakorvost.

Forrás és további részletek itt:https://168ora.hu/itthon/szent-margit-korhaz-gyomorverzes-beteg-ugyelet-orvos-172169

Kapcsolódó cikkek

Legyetek átkozottak “Nagy erdélyi magyarok”!

Rubóczki Tamás

Te leváltanád Orbánt?

O.L.K.T.

Be kell vezetni az eurót? Durván egymásnak ment Matolcsy és Varga

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!