Nincs klíma, a hőség miatt műtét közben a sebészek fejkendővel fogják fel az izzadságcseppeket

A hőség miatt lett rosszul operáció közben a napokban az egyik alkalmazott a budai Kútvölgyi kórházban – írja a Magyar Hang.
A lap forrása szerint a műtőkben évek óta nem működik a klímaberendezés, a felújítást arra hivatkozva halogatták, hogy hamarosan úgyis költözik a kórház.
A nyári melegben a műtőben 31 fokot mértek, ami lámpák alatt 35 fok is lehet. A sebészek fejkendőt kötve és egyéb házi praktikákat alkalmazva próbálják felfogni izzadságukat.
A lap értesülései szerint ugyanilyen rossz a helyzet a Semmelweis Egyetem több más intézményében is.

Nyáron nap elején 30, nap végén azonban már 36-38 fokos melegben dolgoznak az Urológiai Klinika, az 1-es Sebészeti Klinika, az 1-es és 2-es Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika műtőiben.

Annak ellenére van ilyen meleg, hogy a műtőket „átmenetileg” mobilklímákkal szerelték fel. Ezek alig cserélik a levegőt és így

olyan mértékben növelik a fertőzésveszélyt, hogy alkalmazásuk alap esetben nem engedélyezett.

A műtéti sebek szennyeződésének egyik legfontosabb terjesztő közege ugyanis a levegő, ezért operáció csak mesterséges levegőellátó rendszerrel rendelkező műtőben végezhető, emellett a műtőben nyáron sem lehet 25 foknál magasabb hőmérséklet – hívja fel a figyelmet a Magyar Hang.

 

Via: magyarhang.org

Kapcsolódó cikkek

Egy nyugalmazott rendőr megmondta, hogy hol lehet VV Fanni holtteste

O.L.K.T.

Ezt láthattuk a Nemzeti ünnepünkön:

O.L.K.T.

Trippon Norbert: “Harcra fel!”

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!