Nincs aki leszedje a gyümölcsöt, elrohad a termés

A munkaerőhiány miatt a hazai zöldség-gyümölcs ágazat elvesztette versenyképességét. Nincs olcsó munkáskéz, aki leszedje a termést – nyilatkozta a Magyar Hangnak Raskó György egy növényorvos, szaktanácsadó, Harcsa Marietta Facebook-posztjára reagálva. A bejegyzésben egy termelő arról panaszkodik, hogy 150 mázsa szilvája rohad el a földön.

A mezőgazdasági vállalkozó arról beszélt, hogy a magyar zöldség-gyümölcs ágazatban nem ritka a hasonló jelenség, mert nincs ember, aki leszedné a termést. Azok a magyarok ugyanis, akik kellő tapasztalattal rendelkeznek, már rég Nyugat-Európában, jellemzően Ausztriában, Németországban, Olaszországban dolgoznak. Akik itthon maradtak, és elérhetőek a vállalkozók számára, nem alkalmasak az ilyen munkákra.

Forrás:https://magyarhang.org/gazdasag/2019/07/22/nincs-aki-leszedje-a-gyumolcsot-elrohad-a-termes/?fbclid=IwAR3FY72YoBHUtMVG9KKywhH9u7ZtuLpO-9r_HlyWkDCJBFCygmjmKqmBXZU

Kapcsolódó cikkek

Ráhelt védi a főorvos…Mit is tehetne?… Öreg már Londonhoz…Olvassátok!

O.L.K.T.

Vagy Soros György fizetett statisztái, vagy tényleg rászorulók a 30 éves rendszerváltás utáni negyedik Orbán kormány szegényei?

O.L.K.T.

Amíg én a sokszorosát fizetem a devizás Twingómnak, addig egy külföldi bűnöző magyar diplomata autót vezethet

O.L.K.T.

Hozzászólok