Niedermüller Péter: Szájer József “nem tényszerűen tájékoztatta” a néppárti EP-képviselőket a magyar választások menetéről és eredményeiről!

Szájer József fideszes európai parlamenti (EP) képviselő nem a tényeknek felelő módon tájékoztatta az Európai Néppárt képviselőit és elnökét a múlt hét végi magyar választások menetéről és eredményeiről nekik írt levelében – jelentette ki Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője Brüsszelben magyar újságíróknak nyilatkozva szerdán. A képviselő aláhúzta, fontos tájékoztatni az Európai Parlament képviselőit és a magyar választókat is arról, hogy vannak más értelmezések is a választásokkal kapcsolatban. A DK-s politikus kiemelte, több nemzetközi szervezet (EBESZ) is megállapította a Fidesz médiafölényét, ugyanakkor a fideszes képviselő szerint a magyar kormánypártnak mégis hétszeres médiatúlsúllyal kellett megküzdenie. Véleménye szerint a közszolgálati televízió is csak a törvény szabta öt percre hívta be az ellenzéki pártok képviselőik, miközben a kormánypártnak korlátlan idő állt rendelkezésre, hogy a hozzá közel álló, de még a velük nem szimpatizáló médiumokban is megnyilvánuljanak. Niedermüller Péter szerint a Fidesz kampánya “igaztalan dolgokon” alapult.

“Kifejezetten ellenséges, gyűlöletet keltő plakátokkal volt tele az ország”

– fogalmazott. A képviselő aláhúzta, gyűlöletkeltőnek számít, hogy a kampány alatt elhangzottak olyan kijelentések is, amelyek szerint

“vége lesz Magyarországnak, vége a magyar kultúrának, vége a keresztény kultúrának Európában, vége azoknak a hagyományoknak, amelyekre felépítettük az országunkat”.

Végezetül kijelentette, nem ismer olyan nemzetközi felmérést és “nagy tekintélyű” újságot, amely “ne utalt volna arra határozottan és egyértelműen”, hogy nem igazságos és sportszerű a magyar választási rendszer, amelynek segítségével a Fidesz újra kétharmados többséghez jutott természetesen csalással, amin a DK elégtételt fog venni rövid időn belül. És a DK ott lesz szombaton az Operánál a Orbán buktató demonstráción – zárta sorait az EP képviselő.

 

olkt.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

Elismerte a bűnösségét a Fidesz közeli Kuna Tibor

O.L.K.T.

Magyar Szociális Fórum: Lapít a Fidesz!

O.L.K.T.

Újabb hatalmas bizniszbe fogott Kósa Lajos 82 éves anyukája

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!