A Nézőpont Intézet szerint a budapesti lakosok ismét Tarlóst akarják látni főpolgármesternek!

Elégedettek a budapestiek a városvezetéssel – írta a Nézőpont Intézet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. A közvélemény ktatás arról tanuskodik, hogy:

a fővárosiak többsége szerint jó irányba haladt Budapest az elmúlt hét évben (56 százalék), és hasonló arányban elégedettek Tarlós István főpolgármester munkájával (55 százalék).

A fővárosiak körében Tarlós Istvánt lényegesen többen tartják jobb főpolgármesternek (53 százalék), mint Demszky Gábort (17 százalék). A felmérés időszakában tartott főpolgármester-választás esetén Tarlós István Karácsony Gergelyt és Horváth Csabát is nagy fölénnyel győzné le – hangsúlyozták. Úgy fogalmaztak, hogy “fontos csatamező lesz” a választások során Budapest, amelyet sokan még mindig “vörös városnak” tartanak. Ugyanakkor a kutatás alapján a fővárosi felnőtt lakosság körében többségben vannak azok, akik szerint jó irányba mentek a dolgok az elmúlt hét és fél évben Budapesten (56 százalék), negatív állásponttal jóval kevesebben bírnak (36 százalék). Tarlós István eddigi munkáját is hasonló arányban ítélik meg pozitívan: azzal a fővárosiak többsége elégedett (55 százalék), az elégedetlenek aránya mindössze egyharmados (33 százalék). Érdekességnek nevezték, hogy a budapesti Jobbik-szimpatizánsok majdnem fele (49 százalék) ugyancsak elégedett az elmúlt hét évvel, míg e körben tízből csaknem négyen (38 százalék) a főpolgármester munkáját is pozitívan ítélik meg. Szintén fontosnak tartották kiemelni, hogy az LMP-tábor körében is 36, valamint 33 százalék erősíti az elmúlt hét évvel, illetve a Tarlós István munkájával elégedettek táborát. Ugyanez az arány a baloldali (MSZP-, DK-, Együtt-, Párbeszéd-, Liberálisok-) szimpatizánsok körében 28, illetve 25 százalék. A kutatás azt is vizsgálta, hogy a rendszerváltás óta kit tartanak jobb főpolgármesternek a budapestiek. E tekintetben is egyértelműek az eredmények, hiszen

Tarlós Istvánt lényegesen többen gondolják annak (53 százalék), mint Demszky Gábort (17 százalék).

Érdekesség, hogy még a baloldali szimpatizánsok negyede (24 százalék) is Tarlós Istvánnal szimpatizál. A felmérés arra is rámutat, hogy a vizsgált időszakban tartott főpolgármester-választás esetén a biztos szavazók körében 52 százalék szavazna Tarlós Istvánra, míg 26 százalék Karácsony Gergelyre. A jelenlegi főpolgármester Horváth Csabával szemben is hasonló eredményt érne el, a szocialista politikusra csupán 17 százalék voksolna.

 

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor ügyvéd bizalmasa aki az orosz maffiafőnököt védte, most egy nagy profitra tett szert!

Rubóczki Tamás

Orbán élete végéig tartó adómentességet ajándékozott a feleségének!

H Miklós

38 képviselőre sújt le a bajszos házmester!

H Miklós