Nevetséges félmillióra büntették a TV2-t, mert csak a Fidesz létezik náluk

500 ezer forintra büntette a Kúria a TV2-t, mert április 18. és 23. között csak a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányáról számolt be hírműsoraiban. Ezzel a csatorna megsértette a választási eljárásról szóló törvényt, benne a jelöltek és pártok közti esélyegyenlőségre vonatkozó előírásokat.

A panasszal korábban a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) foglalkozott, a beadványozó azt kifogásolta, hogy a Tények április 12. és 23. közötti adásait nézve „az az érzése támad a választónak, hogy a Fidesz-KDNP-n kívül nem létezik más olyan párt, aki indulna az EP-választáson, és egyáltalán kampányolna vagy megszólalna bizonyos kérdésekben”.

A TV 2 hírműsorai alkalmasak  voltak a választói akarat befolyásolására, azt sugallták, hogy a Fidesz-KDNP-n kívül más párt nem indul eséllyel az EP-választáson.

Forrás:24.hu

 

Kapcsolódó cikkek

1700 dollárért jöhetnek Magyarországra a vietnámi vendégmunkások

O.L.K.T.

Döbbenetes: Kisbabás anyukát raktak ki a szülészetről Salgótarjánban!

Rubóczki Tamás

‘Népszaporulatnövelési’ intézkedés, orbán-i-ai módra

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!